Незручні паркування, занедбані будівлі, на голови перехожим сиплеться аварійний балкон: чим Чернівці розчаровують туристів (ОНОВЛЕНО)

Незручні паркування, занедбані будівлі, на голови перехожим сиплеться аварійний балкон: чим Чернівці розчаровують туристів (ОНОВЛЕНО)

25.06.2018, 14:44

Традиційно люди хвалять буковинську гостинність та архітектуру Чернівців, але дорікають за паркування та неналежний стан будівель в історичній частині.

Про це кореспонденту ІА АСС розповіли гості міста.

Олександр з Миколаєва прибув до Чернівців за порадою друзів. Добирався своїм авто, і на паркування витратив багато часу та зусиль. «Тут дуже вузькі вулиці. Я розумію, що ми в історичній частині міста. Та все ж це викликає незручності», – повідомив він.

Окрім цього, туристи жаліються на стан чернівецьких доріг. «Люди, як завжди, хороші, за минулі роки все змінилось до кращого. Але дороги – це справжній жах», – розповідає колишня чернівчанка Валентина.

Натомість Юлія з Кривого Рогу стурбована станом будівель: «У центрі дуже гарно, тільки хотілось, аби старовинними будинками більше піклувались».

Аварійні балкони стали вже поширеною проблемою у Чернівцях. 

В центрі Чернівців один із балконів знаходиться у аварійному стані. 

У Чернівцях на вулиці Руській,10 шматки аварійного балкону падають просто на тротуар та потрапляють на проїжджу частину.

Також туристи порадили серйозніше зайнятись рекламою центру Буковини. За їх словами, в інших містах західна Україна асоціюється тільки з великими містами, на кшталт Львова, а Чернівці залишаються невідомим містечком з гарним університетом, не більше.

 ДМИТРО ЗАНЯ, ЖУРНАЛІСТ: “Ось так виглядає площа Пресвятої Марії зверху. Якщо спуститися нижче, має вона зовсім інший вигляд”.

 Фонтан на площі не працює з минулого року, знаходиться він на реконструкції. Всередині сміття. Аркада довкола нього описана, на сходах, які ведуть до фонтану відпала плитка. Сама ж турецькій криниці – нецензурні слова. У резервуарах вода засмічена та зелена.

 МАРІЯ ПАЛАМАРЮК, ЧЕРНІВЧАНКА: Хотілося, щоб вона мала пристойний та гарний вигляд. Щоб поремонтували резервуари, або їх взагалі їх звідти забрали. Вона тут не повинна бути. Так само криниця вона завжди описана. Це наша культура”. 

 МИКОЛА ЦИБУЛЯК, ЧЕРНІВЧАНИН: “Приїжджали до мене гості з Кривого Рогу хотілося показати та похвалитися. А вони кажуть, чому тут так запущено. Плюс плитка відвалюється, куди не подивишся всюди безпорядок”.

 На площі Пресвятої Марії поламані декілька лавиць, інші пописані. Бруківка та плитка заросла  бур’янами. Квітковий годинник не працює з четвертого червня. Невідомі зламали стрілку.

 МАРИНА БОРЕЦЬКА, ЧЕРНІВЧАНКА: Турецька площа дуже гарне та історичне місце. Але реставрувати не завадило б”.

 По обіді приїхали працівники водоканалу та почали прибирати територію довкола криниці. Воду з резервуарів викачали, сміття вивезли. Частину написів відмили.

 АНАТОЛІЙ СУХАРЬ, НАЧАЛЬНИК РЕМОНТНО-БУДІВЕЛЬНОЇ ДІЛЬНИЦІ КП «ЧЕРНІВЦІВОДОКАНАЛ»: Два місяці назад було повне генеральне прибирання і доведено до відповідного стану. Зважаючи на мінтелітет молоді, яка вважає, що це не є гордістю міста і ось до чого доводимо. Людей цікавить чи до Петровського ярмарку тут буде облагороджено, те, що вашій частині. По нашій частині тут все буде зроблено. Якщо ще щось буде ми приїдемо сюди і все доведемо”.

 У соціальних мережах чернівчани обговорюють вигляд та стан площі Пресвятої Марії.

  ВОЛОДИМИР СЕРЕДЮК, ЗАСТУПНИК ЧЕРНІВЕЦЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ: Двічі на рік дана площа приводиться у відповідний стан і проводяться ремонтні роботи.  На жаль людський фактор і не адекватна поведінка деяких мешканців нашого міста призводить до того, що квітковий годинник ламається дуже часто і з’являються написи на елементах. Ми не маємо можливості слідкувати за цим моментами і постійно підфарбовувати, але до свят ми намагаємось його привести у належний стан”.

  ЄВГЕНІЯ ПУШКОВА, ЕКСКУРСОВОД: Туристам наша турецька площа дуже подобається. Але до того моменту, як вони спустяться вниз. Я з ними по маршруту виходжу згори. І у всіх чудове враження, кажуть, що дуже гарно. Я намагаюся останнім часом намагаюся взагалі не спускати вниз, тут враження псується. Площа надзвичайно цінна, вона дуже стара, дуже гарна і вона могла б стати родзинкою Чернівців, але зараз має сумний вигляд”.

 Роботи з упорядкування площі Пресвятої Марії мають завершити  до «Петровського ярмарку». Який відбудеться 7 та 8 липня.

 АВТОР: ДМИТРО ЗАНЯ

  «Такий вигляд на сьогоднішній день має Турецька площа (Пресвятої Марії). Звичайно, люди-варвари, але і так залишати неможна. Тим більше, коли місто позиціонує себе зі сторони туристичної привабливості», – пише Тетяна Ільчук в мережі Фейсбук.

 36062931_1773412542740565_124867193354584064_n

 36121380_1773412536073899_1302139564801916928_n

 

36137343_1773412552740564_3788447925743386624_n

 Фото: Нелля Иванова

  Автор: Василь Вовк.

Джерело: http://acc.cv.ua/, https://www.0372.ua/news/2078938 та https://bukovyna.tv/syudy-soromno-vodyty-turystiv-chernivchany-pro-ploshhu-presvyatoyi-mariyi/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Пане Зарайський, а ви цього не бачите? Чому "прикриваєте" НФ, каспрука і бурбаку?

avatar

Юрій

25 червня 2018 20:38