Незрозуміла епопея з будівництвом футбольного стадіону на території «Електронмашу» виходить на пряму дорогу

Незрозуміла епопея з будівництвом футбольного стадіону на території «Електронмашу» виходить на пряму дорогу

10.03.2017, 00:09

Схоже, на пряму дорогу виходить довга і багатьом незрозуміла чернівецька епопея з будівництвом нового сучасного футбольного стадіону на території колишнього стадіону заводу «Електронмаш». Напередодні жіночого свята, 7 березня, на місці будови стадіону відбулася зустріч робочої групи, що працює над даним проектом.

До цієї групи увійшли віце-президент ФФУ й голова ЧОФФ Василь Орлецький, представники міської влади на чолі з мером Олексієм Каспруком та очільником міського спорту Дмитром Макаренком, представники підрядників будівельних компаній міста Києва та Чернівців і партнери ЧОФФ.

За коментарями з приводу ситуації, що склалася, ми звернулися до голови Чернівецької обласної федерації футболу, віце-президента ФФУ Василя Орлецького, який особисто контролює процес появи нового стадіону на футбольній мапі Буковини.

«Наразі ви бачите, що робота йде повним ходом. Працюють люди, працює техніка. Справа дійсно зрушила з місця, хоч і з великим запізненням, - каже пан Василь. -  Ми й не думали, що матимемо справу з такими складними документальними проблемами, та ще і в такій кількості. Та й, окрім усього, ми отримали не типовий, а індивідуальний проект. Але, сподіваюся, всі проблеми вже позаду. Вже зроблено багато важливої роботи і зараз ми приступаємо до вирішальної стадії втілення проекту в життя».

За словами пана Орлецького, стадіон буде розбито на певну кількість майданчиків, де одночасно зможуть грати й тренуватися різні команди. Важливою особливістю майбутнього стадіону буде найсучасніше штучне покриття, яким на сьогоднішній день можуть похвалитися далеко не всі області.

 Щодо терміну здачі нового стадіону в експлуатацію, то тут багато чого залежить не тільки від людського чинника, а й від погодних умов. За думкою учасників робочої зустрічі, всі роботи можуть бути закінчені до кінця червня поточного року, а якщо не буде затяжних дощових періодів, то стадіон може бути готовим навіть до кінця травня.

Про подальший процес спорудження цього довгоочікуваного спортивного об’єкту ми обов’язково інформуватимемо всіх небайдужих буковинців, тож слідкуйте за нашими публікаціями.

 АЛЬБЕРТ КОМАРІ

1