Автономна електрична та очисна станція, яка подає чисту воду на всі поверхи, та 9 пологових залів:  Олександр Пуршага  розповів, як облаштовано новий перинатальний центр

Автономна електрична та очисна станція, яка подає чисту воду на всі поверхи, та 9 пологових залів: Олександр Пуршага розповів, як облаштовано новий перинатальний центр

01.04.2020, 18:32

Через карантинні заходи входити у приміщення центру не дозволили нікому, однак запевнили, що заклад готовий приймати перш за все лікарів для облаштування робочих місць, палат тощо.

"Ми щиро вдячні усім, хто в такий нелегкий час долучився до завершення роботи над перинатальним центром. Цей об’єкт – це не чийсь особистий подвиг, а спільна праця обласної і міської влади, департаментів, підрядників. Як бачите, центр сучасний і зовні, і, повірте, всередині. Сподіваємося, що в майбутньому тут народиться чимало щасливих буковинців", – сказав Сергій Осачук.

Перинатальний центр має також власну очисну станцію, яка подає воду на всі поверхи. Під час реконструкції Чернівецького обласного перинатального центру освоїли 159 мільйонів гривень.

Про це розповів Олександр Пуршага, в.о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА

"Перший кошторис складав 79 млн грн., у 2019 році – уже було 161 млн грн.. Ми завершили роботи. Освоїли 159 млн. грн. Зробили потужну компресорну станцію. Кисень виробляється тут, є три компресори, два працюють та один резервний. Вони подають кисень у всі палати та реанімацію", - розповів Пуршага. 

Він також додав, що у перинатальному центрі облаштована очисна станція, тож чиста вода подається на всі поверхи. Є незалежна електрична підстанція, яка подає електрику лише у перинатальний центр, крім того є дизельгенератор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівельники Пуршаги виконають свою роботу до кінця зими: перинатальний центр у Чернівцях на фініші реконструкції

Світлина від Олександра Пуршаги.

 За словами меддиректор перинатального центру Василя Ринжука, Чернівецька область - єдина в Україні, де не було такого медзакладу. 

"Передчасно народжені діти чи такі, які потребують особливого догляду, більше не будуть транспортуватись, як нині вони транспортуються, з двох пологових будинків в обласну дитячу лікарню. Все буде у перинатальному центрі", - зазначив Василь Ринжук. 

Лікарі кажуть: передчасно народжені малюки перебуватимуть тут доки не наберуть вагу 2,5 кілограми. У реконструйованому перинатальному центрі розгорнуто 9 пологових залів. Одночасно можуть працювати 2 операційні. Тут також є відділення патології вагітних на 36 ліжок та післяпологове відділення на 36 ліжок.

Нагадаємо, що під час відкриття перинатального центру 1 квітня у Чернівцях голова ОДА Сергій Осачук зазначив, що до закінчення карантинних обмежень та спаду епідемії медзаклад залишатиметься резервної госпітальною базою для хворих на COVID-19.

Джерело: https://acc.cv.ua/ та https://molbuk.ua/

1