Новий територіальний поділ області залишив буковинців наодинці з проблемами, - голова Чернівецької облради

Новий територіальний поділ області залишив буковинців наодинці з проблемами, - голова Чернівецької облради

21.07.2020, 13:58

Про це у коментарі журналістці Галині Єреміці повідомив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. 

Про це пише www.buknews.com.ua

- Напевно ви чули позицію нашого лідера Юлії Тимошенко, яка з трибуни Верховної Ради чітко заявила, що новий районний поділ - це знищення України. Такі інституції, як ради, не потребують великих затрат, але в межах певних територій виконують дуже важливу роль, - сказав Іван Мунтян. - Зокрема, вирішують повсякденні справи людей, бо знаходяться до них найближче. А тепер ми фактично це знищуємо. Тепер громадянам значно складніше буде отримати такі послуги, які вони раніше могли отримати у своєму районі. Тому це неправильн і цього допускати не можна. 

- А почати потрібно було зовсім з іншого. Потрібно було щось оптимізувати? Так, така можливість є. Ми бачимо і знаємо, як це можна було зробити. Якщо мова про передачу повноважень, то передавайте їх по справжньому. Але люди вже на місцях самі розберуться, як їм краще управляти своєю територією, заробити і зекономити кошти, на що їх першочергово витратити. 

- А коли нам фактично кажуть, що інфраструктурна реформа полягає у тому, щоб знищити те, що є, то це вже називається якось інакше.  

1