Бажаєте не тільки читати про вибори, а й бачити їх перебіг? Унікальна мапа спостереження ОПОРИ відтепер також на BukNEWS

Бажаєте не тільки читати про вибори, а й бачити їх перебіг? Унікальна мапа спостереження ОПОРИ відтепер також на BukNEWS

28.10.2012, 13:09

Мапа спостереження ОПОРИ надає унікальну можливість користувачам не тільки читати про вибори, а й бачити їх перебіг, розуміти структуру. Інформаційне суспільство формує запит на змістовну інформацію про виборчий процес, яка буде корисною журналістам, виборцям, громадським активістам, суб'єктам виборчого процесу, органам влади. ОПОРА має щирий намір допомогти тим, хто хоче отримати достовірну та корисну інформацію про парламентські вибори 2012 року. Ми щодня удосконалюватимемо цей ресурс та будемо відкриті до конструктивної критики наших користувачів. Допоможіть нам своїми порадами та напишіть на електронну скриньку [email protected]. Ролик про те чим ця карта унікальна



Мапа нам розповість про географію виборів, покаже межі та центри 225 округів. З неї можна отримати інформацію щодо розташування 33 540 Виборчих дільниць, ознайомитись зі складом комісії окружного та дільничного рівнів. Прозорості виборчому процесу додасть інформація в розділі округу щодо місій спостереження від партійних, українських громадських та міжнародних організацій, іноземних держав.

Але найбільш актуальною для небайдужих громадян стане інформація щодо ПОРУШЕНЬ, які зафіксували спостерігачі ОПОРИ. В описовому текстовому форматі, з доказами у вигляді фото чи відео вона наноситиметься на Мапу. Якщо наш читач став свідком порушення та готовий повідомити про нього не анонімно, то кожен може заповнити форму ПОВІДОМИТИ ПРО ПОРУШЕННЯ і поділитися з нами важливою інформацією. Втім, ОПОРА, керуючись загальновизнаними принципами спостереження, ретельно перевірятиме ці дані і лише тоді зможе їх додати до Мапи.

В галереї розділу МУЛЬТИМЕДІА ви зможете побачити найяскравіші приклади фото та відео фіксації інцидентів чи порушень з місця подій. Крім того, кожен громадянин, який хоче змінити виборчу адресу та скористатись своїм конституційним правом на волевиявлення, отримає підказку в окремому розділі ВИБОРЧА АДРЕСА.

А в день голосування та після підрахунку ОПОРА поінформує про результати виборів в загальнодержавному окрузі та тих одномандатних округах, в яких здійснюватиме швидкий статистичний підрахунок голосів. Нагадуємо, у 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.

Скоро вибори! А ви готові? + коротке відео
Блоґ: Юрій Хорунжий на ВКурсі.ком

На унікальну мапу спостереження ОПОРИ відтепер можна перейти також з BukNEWS. Кнопку переходу встановлено нагорі поруч з нашою назвою!

1


КОМЕНТАРІ (3)

Чернівчанин!!!

Нехай не здригнеться твоя рука.

Голосуй за Батьківщину, за Федорука.

Не дай регіонам пройти у владу,

Віддай голос за народну раду.

avatar

123

20 жовтня 2012 15:16

avatar

Підприємець

28 жовтня 2012 12:57

ФЕДОРУКА ЗА ГРАТИ, - А НЕ В ДЕПУТАТИ

avatar

Підприємець

28 жовтня 2012 12:59