Іван Мунтян привітав буковинців з нагоди Дня Конституції України

Іван Мунтян привітав буковинців з нагоди Дня Конституції України

28.06.2018, 08:51

Участь в урочистих заходах, що відбулися у м. Чернівцях   27 червня  з нагоди одного з найбільших державних свят взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Разом із представниками влади, громади та духовенства голова крайового парламенту Буковини поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку на Центральній площі та привітав з прийдешнім святом учасників урочистих зборів у Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка.

«Минає двадцять два роки від того пам’ятного дня, коли Верховна Рада прийняла Конституцію України. Тоді наш Основний Закон був визнаний фахівцями з конституційного права одним з найбільш досконалих документів такого рангу. І це не дивно, адже впродовж століть кращі представники української нації створювали надійний фундамент для Конституції незалежної України. Разом з тим, сьогодні Конституція України потребує внесення змін, автором яких повинен стати весь український народ, який є єдиним джерелом влади у нашій державі», – наголосив Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

Відтак керівник представницької влади регіону вручив дружині Володимира Анадимба і матері Владислава Трепка – учасникам бойових дій в антитерористичній операції, які загинули на Сході України, Почесні відзнаки Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною». Такими ж відзнаками за багаторічне сумлінне служіння та значний особистий внесок в утвердження ідеалів духовності на теренах нашого краю Іван Мунтян нагородив Митрополита Чернівецького і Буковинського Данила та Архієпископа Чернівецького і Кіцманського Онуфрія Української Православної Церкви Київського Патріархату. Кращих буковинських військовослужбовців посадовець відзначив Почесними грамотами та годинниками Чернівецької обласної ради.

ПРИВІТАННЯ Голови Чернівецької обласної ради Івана МУНТЯНА з нагоди Дня Конституції України

Шановні краяни!

Дорогі буковинці!

Від імені крайової представницької влади, від депутатського корпусу Чернівецької обласної ради та від себе особисто щиро з нагоди величного національного свята – Дня Конституції України!

Основний Закон, прийнятий Верховною Радою України 28 червня 1996 року, ознаменував новий етап розвитку нашої державності, став одним з головних її атрибутів, ознаменував входження України до спільноти цивілізованих правових держав світу.

Свого часу Конституція України була визнана одним із найдосконаліших документів кінця двадцятого століття. Разом з тим, за час, що минув, Україна здобула чималий досвід суспільного розвитку. Зазнали суттєвих змін наші зовнішньополітичні пріоритети, більш амбітними та далекоглядними стали стратегічні цілі та перспективи української нації. Позаяк на часі всеосяжна конституційна реформа, що створить правове підґрунтя для подальшого успішного поступу українського суспільства та держави.

Тож нехай міцніють непорушні правові засади конституційного ладу незалежної, суверенної та соборної Української Держави!

З повагою

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян

1