Тимошенко і Продан  прогуляли голосування за визнання Росії агресором, а Савченко утрималася і згадала про Чернівці

Тимошенко і Продан прогуляли голосування за визнання Росії агресором, а Савченко утрималася і згадала про Чернівці

21.01.2018, 16:51

На сайте Верховной Рады опубликовали результаты поименного голосования за законопроект №7163 о реинтеграции Донбасса

В целом в поддержку законопроекта проголосовали 280 нардепов, против было 36, двое воздержались, 33 не голосовали. Остальные нардепы в зале заседаний отсутствовали, информирует "ДС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайло Папієв і нардепи “Опозиційного блоку” не проголосували за визнання Росії агресором

Папієв і Ко заблокували підписання закону щодо реінтеграції Донбасу

Фракция БПП дала 123 голоса "за", "Народный фронт" - 76, "Самопомич" - 22, Радикальная партия Олега Ляшко - 17, "Батькивщина", - 15, "Воля народа" - 10, "Партия Видродження" - 1.

При этом выяснилось, что внефракционный депутат Надежда Савченко воздержалась при голосовании за законопроект, в котором помимо прочего Россия признается "страной-оккупантом".

Внефракционные брать-дептуаты Иван и Павел Балоги за данный законопроект не голосовали, а их третий брат Виктор Балога проголосовал "против". "Против" проголосовал и бывший комбат "Айдара", внефракционный нардеп Сергей Мельничук.

Также стоит отметить, что в зале для голосований отсутствовали глава "Батькивщины" Юлия Тимошенко и внефракционный народный депутат Дмитрий Ярош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада схвалила реінтеграцію Донбасу: як депутати голосували за законопроект (інфографіка)

Также за законопроект о реинтеграции Донбасса не голосовал заместитель главы фракции БПП Алексей Гончаренко.

Народний депутат України Оксана Продан теж була відсутня у залі під час голосування. 

Результати поіменного голосування тут: 

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610

Джерело: http://www.dsnews.ua/politics/golosovanie-za-reintegratsiyu-donbassa-savchenko-vozderzhalas--18012018120200

Голосування Тимошенко за закон про реінтеграцію показало наскільки вона "прозахідний" політик – Кузьо

Голосування Юлії Тимошенко та Опозиційного блоку за закон про реінтеграцію Донбасу підтвердило їх симпатики

Про це в програмі "Ситуація" з Тарасом Березовцем на "Прямому" заявив британський та канадський політолог Тарас Кузьо.

"Мене дивує, що так званий "прозахідний" політик, як Юлія Тимошенко, не проголосувала за закон про реінтеграцію. І підтримала позицію Опозиційного блоку. Ми розуміємо, чому Опозиційний блок не голосував", - зазначив він.

Кузьо підкреслив, що голосування Тимошенко є показником її справжньої симпатики.

https://prm.ua/golosuvannya-timoshenko-za-zakon-pro-reintegratsiyu-pokazalo-naskilki-vona-prozahidniy-politik-kuzo/

Тимошенко свідомо відмовилась голосувати за визнання Росії країною-агресором - Тетерук

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко невипадково була відсутня під час голосування за закон про реінтеграцію Донбасу, який оголошує Росію країною-агресором.

Про це заявив у ефірі програми "Ситуація" з Тарасом Березовцем на телеканалі "Прямий" народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук.

"Враховуючи її багатий досвід та дуже потужну політичну карєру, вона дуже добре розуміється на всіх викликах може існувати. Вона у 2014 році сприяла, щоби проти Росії не було використано військової сили, навіть такої, яка знаходилась у такому слабкому стані, до якої її довели регіонали та міністром оборони-росіянином. Ми пам'ятаємо її позицію до підписання руйнівного газового контракту 2009 року, який вона підписувала з Путіним", - зазначив Тетерук.

Тарас Березовець нагадав, що у 2008 році, коли Верховна Рада розглядала питання про оголошення Росією агресію через збройний напад на Грузію лише, троє депутатів з "Батьківщини" проголосували "за". "Це вже не виглядає, як збіг", - зазначив ведучий.

"Це цілком прагматична позиція політика, який з усіх зусиль бореться за бажану владу і, відповідно, гроші. Це голосування було надзвичайно важливим і воно ввійде в історію України, тому що воно чітко показало, що ми маємо якнайменше 280 народних депутатів, які здатні приймати відповідальні рішення, захищаючи національні інтереси України", - наголосив депутат.

Савченко: Якщо Порошенко спробує за законом про реінтеграцію Донбасу ввести війська в Тернопіль, Львів або Чернівці, то його там покрошать

Позафракційний народний депутат України Надія Савченко, спілкуючись із журналістами у кулуарах Верховної Ради, розкритикувала закон про відновлення суверенітету над Донбасом. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Для мене дуже дивно, що обговорювали півроку цей проект, виступало багато професійних юристів, людей, які вважають себе розумними й освіченими. І зараз вони в парламенті за 15 секунд підписались "на слабо" в тому, що вони – кретини, хоча насправді себе такими не вважають. Це страшно", – сказала Савченко.

На її думку, закон – юридично безграмотний, і за його допомогою не можна захиститися в міжнародних судах.

"Він має купу термінів, які не відповідають фактичній ситуації. Він суперечить іншим законам... Вважаю, що закон треба було зробити правильним, а не просто проголосувати його, тому що був політичний момент. У законі закладено багато страшних речей. Апріорі парламент зараз зняв відповідальність із Порошенка й Турчинова (президент України Петро Порошенко і секретар РНБО Олександр Турчинов. – "ГОРДОН") за те, що не ввівши воєнного стану в Україні, вони використовували Збройні сили. І парламент апріорі надав їм на це дозвіл, хоча це рішення не вносили до парламенту, і це неправильно. Це й було потрібно Порошенку.", – сказала політик.

За її словами, "радує", що закон буде "недієвим".

"Він буде недолугим. Крім популістських заяв, що Росія – агресор (ми про це говоримо вже четвертий рік), він буде недолугим у міжнародних судах і в Україні. Тому що якщо Порошенко спробує відповідно до цього закону ввести війська, скажімо, в Тернопіль, сказавши, що там у нас починається війна, бо десь там проти нього виступають, і він буде говорити, що це "рука Кремля", кудись у Львів, на Волинь, Чернівці, то його там так "покрошать"... Порошенку не вистачить сили волі скористатися цим гібридним законом, і в Гаазі нас цей закон не захистить. Тому закон суто політичний", – заявила депутат.

Савченко зазначила, що не голосувала за законопроект.

На її думку, має бути три окремі закони: про воєнний стан, про деокупацію і про реінтеграцію звільнених територій. Деякі положення таких документів треба зробити секретними, впевнена депутат.

ВІДЕО

Відео: 112 Україна / YouTube
1