Буковинці очолили колону на 'Марші за імпічмент', який пройшов у Києві

Буковинці очолили колону на "Марші за імпічмент", який пройшов у Києві

10.12.2017, 17:02

Мітинг прихильників затриманого лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі за імпічмент  почався  у парку Шевченка.

Про це повідомляє кореспондент УП з місця подій.

В парку Шевченка зібралося близько 1,5 тисяч осіб.

Згодом людей стало більше. Позафракційний нардеп Володимир Парасюк стверджує, що біля сцени на Майдані Незалежності зібрались 20 тисяч людей. Організатори ж заявляють про 50 тисяч.

За даними поліції, на мітинг зібралося 2,5 тисячі людей.

За оголошенням одного з організаторів, до ходи мають приєднатися дружина Саакашвілі Сандра Рулофс, соратник екс-президента Грузії Давід Сакварелідзе, позафракційні нардепи Юрій Деревянко та Віктор Чумак.

Люди готуються формуватися в колону на вулиці Володимирській і йти маршем.

Хода піде по бульвару Шевченка, Хрещатику до Майдану Незалежності.

Після мітингу під Радою учасники акції збираються йти до ІТТ на Аскольдовий провулок, де утримують Саакашвілі.

Окрім того, на бульварі Шевченка працюють кінологи та вибухотехніки. Вони перевіряють узбіччя та припарковані автомобілі, чи немає там вибухівки. Проте це не заважає маршу рухатись далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ванзуряк закликав усіх буковинців долучатися до мирної акції «Марш за імпічмент»

Дружина затриманого лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі Сандра Рулофс заявила зі сцени на Майдані Незалежності, що українська влада "пересікла червону лінію".

Про це повідомляє кореспондент УП з місця подій.

 Вона подякувала людям, які прийшли підтримати її чоловіка. Люди зустрічали її аплодисментами та вигуками "Сандра!"

"Ми хочемо, щоб люди жили краще, ніж останні 4 роки. Порошенко багато обіцяв. Можливо, він хотів, але не зміг. Політика - це не бізнес, люди - це не товар", - сказала Сандра.

"Вони перетнули червону лінію", - додала вона.

Також дружина політика сказала, що Україні потрібні зміни.

"Без Міхеіла важко, але не сказав сам здаватися", - сказала вона.

Частина учасників "Маршу за імпічмент", який відбувся у Києві 10 грудня, після мітингу на Хрещатику, прийшла на площу Слави до Аскольдового провулку, де в ізоляторі тимчасового тримання перебуває екс-президент Грузії, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі. 

Проїзди до ІТТ перекрито поліцією, рух вулицею від станції метро "Арсенальна" до площі Слави перекрито. Неподалік ІТТ чергують кілька автобусів з силовиками. 

 Учасники акції вигукують "Мішу на волю, Порошенка на нари!", "Ганьба!", "Банду геть", "Поліція з народом" і т.і.

Учасники "Маршу за імпічмент", які прийшли з Майдану під ізолятор СБУ в Аскольдовому провулку, заблокували магазин "Roshen", розташовий на вул. Мазепи поруч з проїздом до ІТТ.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент УП. 

 У суботу магазин працює в звичайному режимі, у приміщенні перебувають люди, серед заблокованих є діти. 

Організатори акції під ІТТ звернулися до учасників з проханням зробити коридор, щоб ним з магазину могли вийти люди, що залишилися у приміщенні. 

Згодом людей з магазину випустили, у приміщенні залишилися співробітники закладу. 

Люди скандують "Порошенка на нари" та кидають у магазин сніжки.

Після нетривалого мітингу під ізолятором СБУ лишилася частина мітингарів, решта попрямували до будівлі Генпрокуратури на вул. Різницькій неподалік від площі Слави.

 
 Частина учасників "Маршу за імпічмент" прийшли від Майдану та ізолятора СБУ, де утримується лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі під будівлю Генпрокуратури на вул. Різницькій. 

Про це з місця події повідомляє кореспондент УП. 

 Під час ходи від ІТТ, де відбувся нетривалий мітинг, учасники акції вигукували "Луценко Юра - продажна шкура", "Свободу політв'язням". 

Під будівлею ГПУ зібралося близько 200 осіб, серед присутніх - представники УНА-УНСО, "Автомайдану",  перед учасниками акції виступив соратник Саакашвілі Давід Сакварелідзе. 

Лунають гасла "Міші - волю, Юру - на нари" та вимоги звільнити Міхеіла Саакашвілі і припинити тиск на НАБУ. 

  

<div class=
 
 
УСІ ФОТО - ЄВГЕН РУДЕНКО 
 
Українська правда 
 
ДОВІДКОВО:

Нагадаємо, 5 грудня правоохоронці затримали Саакашвілі. За даними СБУ, його підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій. Зазначимо, що під час обшуку у квартирі Саакашвілі піднявся на дах будинку, де його і затримали правоохоронці. Пізніше стало відомо, що активісти витягли Саакашвілі з машини правоохоронців.

 Водночас Генпрокурор Луценко на брифінгу заявив, що акції Саакашвілі фінансував Курченко. Також ГПУ оприлюднила "переговори соратника Саакашвілі і представника Курченка" і "переговори Курченка й Саакашвілі": "Я хочу побудувати з вами якусь довгу історію".

 Увечері 8 грудня правоохоронці провели затримання Міхеіла Саакашвілі в Солом'янському районі міста Києва. Інкримінована йому частина 2 статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

  Пізніше Саакашвілі оголосив в ізоляторі тимчасового утримання в Києві про початок безстрокового голодування. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Таке "очолювання" можуть вітати лише мародери та недалекі люди. Посміховисько, що має шанс перерости в кровопролиття, якщо набереться критична маса авантюристів і люмпенів.

avatar

Flutor

10 грудня 2017 20:15

Навіть цей матеріал про акцію РНС не врятує вас, пане чорней,  підстилка бурбака, від вашого лизоблюдства перед "кролефермою" і мунею...

avatar

Юрій

11 грудня 2017 13:50