'Хочу просити за  людей, які бояться вмикати газ, бо страшні ціни, і лягають спати з петпляшками з гарячою водою... Люди втікають з України', - архієпископ

"Хочу просити за людей, які бояться вмикати газ, бо страшні ціни, і лягають спати з петпляшками з гарячою водою... Люди втікають з України", - архієпископ

08.12.2017, 10:42

Урочиста 18-а сесія Чернівецької обласної ради відбулася сьогодні, 7 грудня. Так, з професійним святом – Днем місцевого самоврядування – керівництво та депутатський корпус обласної ради привітали учасники Заслуженого академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю імені Андрія Кушніренка на чолі з народним артистом України Ярославом Солтисом, виконавши Державний Гімн України.

Відтак, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян звернувся до присутніх у сесійній залі з вітальним словом. «На теренах Буковинського краю члени територіальної громади вперше делегували свої повноваження народним обранцям ще у далекому 1861 році, коли було створено Буковинський сейм та його виконавчий відділ. З приємністю відзначаю, що спадкоємці тих перших народних обранців – депутати Чернівецької обласної ради – гідно продовжують вікові традиції буковинського народовладдя, втілюючи у своїй роботі на благо територіальних громад нашого краю європейські норми та стандарти місцевого самоврядування», – наголосив керівник крайового парламенту Буковини.

Посадовець щиро подякував депутатам обласної ради, головам та депутатам новостворених об’єднаних територіальних громад, депутатам, посадовим особам та ветеранам органів місцевого самоврядування за самовіддану працю, високий професіоналізм, уважне ставлення до потреб людей, за чесне та сумлінне служіння Україні та Буковинській громаді.

Одинадцятьох депутатів та посадових осіб органів місцевого самоврядування різних рівнів Іван Мунтян відзначив з нагоди свята Почесними грамотами Чернівецької обласної ради. У свою чергу багаторічного директора Чернівецького медичного коледжу Буковинського державного медичного університету Олександра Кулика керівник представницької влади краю нагородив Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною»

Опісля, з вітальними словами до присутніх у сесійній залі також звернулись голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук та голова Чернівецької обласної профспілкової організації працівників держустанов Олександр Охрімовський.

На завершення урочистої частини пленарного засідання до присутніх у сесійній залі з напутнім словом звернувся Архієпископ Чернівецький та Кіцманський Української Православної Церкви Київського Патріархату владика Онуфрій.

"Я хочу до вас звернутись за толерантністю. Ми дихаємо одним повітрям, ми живемо в одній площині, ми приречені. Невже ви цього не розумієте? На нас дивляться. Маємо гідність" - з такими словами звернувся священнослужитель до всіх присутніх, закликаючи усіх до єдності. "Я вас хочу попрости за тих людей, які бояться вмикати газ, бо страшні ціни, і лягають спати з двома петпляшками з гарячою водою. Пройдіть по селу і ви все зрозумієте. Село вимирає, люди втікають з України. Думайте, робіть щось, використайте повноваження обласної ради по максимуму!" - цитує http://acc.cv.ua/ слова священика. 

Прес-служба обласної ради

1