Депутати Чернівецької обласної ради не погодилися захищати Саакашвілі (ОНОВЛЕНО)

Депутати Чернівецької обласної ради не погодилися захищати Саакашвілі (ОНОВЛЕНО)

07.12.2017, 13:36

Триває сесія Чернівецької обласної ради. Обласні обранці сьогодні нетрадиційно довго обговорювали порядок денний.

Нагадаємо, величезна дискусія розгорнулася з питанням внесення на голосування звернення до  Верховної Ради та Президента щодо подій з затриманням М.Саакашвілі. У зверненні йдеться, що події 5 грудня у Києві, пов'язані з арештом Саакашвілі, це грубе порушення прав людини та спроби знищення демократії в Україні, що мають широкий громадсько-політичний резонанс і здатне дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні.

Це питання не змогли включити до порядку денного, забракло голосів, активісти, які були присутні на сесії, заблокували трибуну.

Голова облради оголосив перерву.

Після перерви це питання ще двічі намагалися внести до порядку денного, але так і не змогли. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька міськрада засудила спробу затримання силовиками Саакашвілі

"Завтра має відбутися сесія Чернівецької обласної ради. Зважаючи на події, що відбулися у нашій державі, коли Президент України дозволив собі зводити особисті рахунки з політичним опонентом силовим способом, я, разом з колегами з різних політичних партій зареєстрували проект рішення про звернення депутатів місцевих рад до депутатів Верховної ради та Президента України, в якому йдеться про те, що дії влади по відношенню до опозиції є нічим іншим, як злобою і помстою влади за багатомісячну критику дій влади.

 Про це йдеться у дописі на Facebook депутата обласної ради Віталія Захарюка.

 Ці дії державної влади є нелогічними, бездумними і без аналізу їх можливих наслідків і вони мають явні ознаки злочинної діяльності проти української суверенності та вже отримують негативну оцінку міжнародного співтовариства, дипломатичних представництв ряду держав.

 На завтрашньому голосуванні я дуже сподіваюсь на підтримку колег, адже це звернення – індикатор того, наскільки буковинські обранці готові захищати інтереси звичайних людей.

 Зараз – не час гратися у політичні принципи. Ми повинні чітко задекларувати свою позицію щодо дій Президента.

 "Дуже прошу колег поставитися з розумінням до ситуації та внести голосування за звернення до Президента та Верховної Ради першим питанням порядку денного", - зазначив Віталій Захарюк. 

 

Нагадаємо, сесія обласної ради сьогодні розпочалася святково, в зв'язку з відзначенням Дня місцевого самоврядування.

Перед початком засідання голова обласної ради та голова ОДА привітали усіх зі святом, чиновників нагородили грамотами за внесок у розвиток місцевого самоврядування.  

Потім виступив Архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій: "Я хочу до вас звернутись за толерантністю. Ми дихаємо одним повітрям, ми живемо в одній площині, ми приречені. Невже ви цього не розумієте? На нас дивляться. Маємо гідність" - з такими словами звернувся священнослужитель до всіх присутніх, закликаючи усіх до єдності. "Я вас хочу попрости за тих людей, які бояться вмикати газ, бо страшні ціни, і лягають спати з двома петпляшками з гарячою водою. Пройдіть по селу і ви все зрозумієте. Село вимирає, люди втікають з України. Думайте, робіть щось, використайте повноваження обласної ради по максимуму!" - додав священик.  

Потім обласні обранці взялися за роботу.

У порядку денному є звернення депутатів до Президента про присвоєння Степану Бандері, Роману Шухевичу та Євгену Коновальцю звання Герой України.   

Джерело: http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Звернення про повернення Бандері звання Героя дурне, як і ті, хто його вносить. Здатне Дощенту розсварити нас з усіма, зокрема, з поляками.

Дуже мудрим був виступ владики Онуфрія, Шкода, до нього не дослухались. Дурням почути голос розуму не дано! 

avatar

Антон

07 грудня 2017 14:48