Чернівецька міськрада засудила спробу затримання силовиками Саакашвілі (+коментар Ольги Мотуляк)

Чернівецька міськрада засудила спробу затримання силовиками Саакашвілі (+коментар Ольги Мотуляк)

07.12.2017, 12:24

Чернівецька міська рада ухвалила рішення про звернення до Верховної Ради та президента України Петра Порошенка з оцінкою подій із спробою затримання правоохоронцями лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

Автор проекту рішення депутат від "Народного контролю" Іван Гончарюк з трибуни зачитав текст звернення.

У документі, зокрема йдеться про те, що нинішня влада активно бореться з політичними опонентами, а "коаліція "Солідарності" й "Народного фронту" робить усе для того, щоб якомога менше конкурентів змогли потрапити на вибори до Верховної Ради".

"Останні події із затриманням Саакашвілі є яскравим прикладом так званої розправи діючої влади з інакодумцями, опозиціонерами, опонентами влади і правлячого режиму. Такі і попередні дії влади щодо опозиції є нічим іншим як злобою і помстою влади за багатомісячну критику дій влади, за боротьбу проти корупції та відстоювання інтересів народу, вимог Революції Гідності. Ці дії державної влади є нелогічними, бездумними і шкодять національним інтересам України", - зазначається у тексті звернення. 

"Ми, депутати Чернівецької міської ради, звертаємося до Верховної Ради України, президента Петра Порошенка щодо негайного втручання у ситуацію, пов’язану із спробами арешту Саакашвілі. Закликаємо керівництво держави реагувати на виклики сьогодення та неухильно дотримуватися законодавства, прав та свобод людини, та негайного припинення наступу влади на демократію і основні завоювання Революції Гідності", - йдеться у тексті звернення депутатів до парламенту і президента.

Пропозицію Гончарюка підтримали 22 депутати. Після голосування міський голова Олексій Каспрук зізнався, що він утримався під час голосування, а також зазначив, що секретар міськради Василь Продан теж не підтримав дане рішення.

Джерело:  molbuk.ua 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ідіоти приймають ідіотське рішення. Якщо ж її 22 -- то це стадний інстинкт.

А що це за Ольга? Вона ще не мати, не жінка, не розуміє що всякий колот, тим більше від чужоземних вискочок, країні лише на шкоду?!

avatar

михель

07 грудня 2017 14:40