Помер колишній король Румунії Міхай (ОНОВЛЕНО)

Помер колишній король Румунії Міхай (ОНОВЛЕНО)

05.12.2017, 16:14

Колишній король Румунії Міхай помер у Швейцарії у віці 96 років у вівторок. Про це повідомляє видання Daily Mail, посилаючись на місцеве телебачення, передає УНН.

У Короля Румунії діагностували лейкемію в 2016 році, після чого він завершив публічну діяльність.

Кузен королеви Великобританії Єлизавети Міхай був змушений відректися від престолу в 1947 році після пострадянського комуністичного перевороту в Румунії і десятиліттями жив в засланні на Заході.

Він переніс операцію з лейкемії та раку.

Померлий сьогодні Міхай І - не просто останній король Румунії. Це ще й був останній з кавалерів радянського ордену «Перемога», яким нагороджували полководців другої світової війни. Міхая І нагородили цим орденом після приєднання Румунії до антигітлерівської коаліції. З його смертю епоху другої світової дійсно можна вважати завершеною, - вважає журналіст Віталій Портников.

Довідка molbuk.ua

Міхай I (25 жовтня 1921 — 5 грудня 2017, Швейцарія) — король Румунії в 1927–1930 і 1940–1947 роках, з династії Гогенцоллернів-Зигмарингенів. Обіймав престол двічі: у перший раз дитиною (його батько зрікся права престолонаслідування, але згодом таки став королем), а вдруге дуже молодою людиною і впливу на політику, загалом, не чинив. Однак під час другого царювання здійснив один, але досить значний для своєї країни вчинок — вивів Королівство Румунія з гітлерівської коаліції (1944). У 1999 році Міхай неофіційно побував у Чернівецькій області. 

1