На II Форумі об’єднаних територіальних громад Бурбак оприлюднив факти протидії децентралізації зі сторони чиновників-ретроградів

На II Форумі об’єднаних територіальних громад Бурбак оприлюднив факти протидії децентралізації зі сторони чиновників-ретроградів

04.12.2017, 16:27

Голова парламентської фракції "Народного фронту", народний депутат України Максим Бурбак взяв участь у II Форумі об’єднаних територіальних громад.

- Поспілкувався з головами ОТГ. Отримав масу позитивних емоцій, - поділився враженнями від заходу народний депутат Максим Бурбак. -  Тверде переконання, що екватор реформи пройдено і дороги назад немає. В 2015 році було 159 громад, то тепер 655!І це ще не кінець. Користуючись нагодою, що був єдиним народним депутатом мажоритарником та керівником фракції, наголосив, що парламент підтримуватиме децентралізацію на законодавчому рівні.

- Користуючись нагодою наводив факти про численні зволікання в децентралізації влади зі сторони чиновників-ретроградів. Повірте власного досвіду в протидії цим "товаришам" в мене достатньо !!!

- І 7 грудня сесію треба розпочинати з прийняття закону 6466 " Про добровільне об'єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення. Оце буде дійсно подарунок до Дня місцевого самоврядування.

"І місто Новодністровськ на моєму 204-му окрузі, яке 2 роки вже бореться за створення своєї громади, нарешті змогло б призначити і провести вибори в Новодністровській ОТГ.  Це буде великим подарунком до Дня місцевого самоврядування", - підкреслив керівник фракції.

Він також наголосив на необхідності прийняття закону про префектів. 

"Питання щодо префектів і змін у представницьких та виконавчих органах на місцях вже перезріло. Реформа децентралізації пішла далеко вперед, і це треба наздогнати", - підкреслив Бурбак.

Він також наголосив, що розвитку громад не повинні заважати політичні протиріччя.

"Прикро, що реформа децентралізації влади набула політичного забарвлення. Ця хвороба політизації реформ і рішень, вона перейшла з Верховної Ради на місцеве самоврядування. Але у каналізації та водогону немає партійної приналежності", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також закликав депутатів місцевих рад підтримати своїх голів.

"Вони наважилися на важливий крок - провадження європейської реформи. З нас -  народних депутатів - підтримка якісних законопроектів", - резюмував Максим Бурбак.

Точка неповернення в реформі децентралізації вже пройдена. Противникам реформи треба зрозуміти, що децентралізація і об'єднання громадян буде продовжуватисьПро це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, виступаючи під час II Форуму об'єднаних громад.

"Перші вибори об'єднаних громад доводять, що те, що ми розпочали в 2014 році, - правильно. Так, у нас немає стільки часу, як в європейських країн, які по 10-20 років проходили децентралізацію. Але, вважаю, точку неповернення пройдено. Цю реформу не спинити",  - наголосив Максим Бурбак.

Він підкреслив один позитивний факт, коли одна з громад в Чернівецькій області отримала кошти на ремонт і будівництво доріг у сумі, яка в багато разів перевищувала суму золотовалютних запасів в країні в 2014 році після втечі Януковича.

"Великокочурівська громада в 2015 році отримала 8 млн грн на дороги. У нас на початку 2014 року всього в бюджеті країни було 108 тис. грн",  - наголосив Максим Бурбак.

"Станом на 1 січня 2017 року в моїх рідних Чернівцях перевиконання місцевих бюджетів - 250 млн грн. Таких грошей ніколи не було", - сказав народний депутат.

Він також наголосив, що об'єднанню територіальних громад часто перешкоджають керівники місцевих адміністрацій.

"Хотілось, щоб місцеві органи виконавчої влади і місцевого самоврядування сприяли створенню громад. Тому що часто вони виявляють повний спротив об'єднанню територіальних громад", - наголосив керівник фракції.

"Цю реформу не спинити. Як би вам не хотілось і як би ви не плакали за владою, яка втікає поміж пальців", - підкреслив Максим Бурбак, звертаючись до противників реформи. 

На фото: А ще під час Форуму мав приємну зустріч із колегами з Чернівецької області.

Світлина від BukNews.

1