'Керуй!'. Новий соціальний проект має убезпечити дорожній рух (ВІДЕО)

"Керуй!". Новий соціальний проект має убезпечити дорожній рух (ВІДЕО)

30.11.2017, 17:59

В Україні стартував соціальний проект «Керуй!» Головна мета-спонукати українців не порушувати правила дорожнього руху. 

Про це повідомив народний депутат України Тетерук Андрій 

- Півроку назад я запросив Nata Piatygina долучитися до цього проекту і я їй глибоко вдячний за той інтузіазм, з яким вона почала реалізацію ідеї. Вивчення суспільної думки вдосконалило початкові ескізи і ми відійшли від «жахливих» відео з наслідками порушень ПДД до мотивувальної версії. І, на мою думку, вийшло дуже круто. 

- Окрема подяка Державному секретарю МВС Олексію Тахтаю, він взяв на себе організаційну роль співпраці з EUAM Ukraine!

- Сподіваюсь, що всі разом, ми змінимо ситуацію на українських дорогах на краще! Маємо ввести новий стандарт ввічливого українського водія!

PS:Декілька фото, як власне знімався пілотний ролик 

Дивіться наше перше відео, яким ми відкриваємо соціальний проект “Керуй!”. Про це повідомляє "Керуй!" - перше відео соціального проекту. Наразі ситуація на дорогах стала критичною, але ми вважаємо, що можемо її здолати, об'єднавши наші зусилля. У нас надто велична історія, щоб порушувати прості правила. Поділіться цим відео зі своїми друзями та рідними, щоб нагадати що все залежить від кожного з нас!

ДОВІДКОВО: 

В Укрінформі презентували  соціальний проект "Керуй!", який має убезпечити дорожній рух

Представники Нацполіції та Консультативної місії Європейського Союзу презентували соціальну ініціативу проекту "Керуй!".

Презентація відбулась у середу в Укрінформі. 

"Ця соціальна ініціатива покликана зробити дорожній рух безпечним", - повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, в цьому році сталось 134 тисячі дорожньо-транспортних пригод. "І це не просто статистика - це те, з чим ми стикаємось щодня. Саме тому ми запускаємо цю соціальну ініціативу - проект "Керуй!", - сказав Білошицький.

Він додав, що проект покликаний у діалозі суспільства, контролюючих органів, поліції та всіх зацікавлених осіб вирішити проблематику, яка є зараз. 

Білошицький також повідомив, що водії у Києві почали знаходити під двірниками своїх авто наліпки з текстом - "За кермом класний водій". Він запропонував всім водіям, які знайшли такі наліпки, зробити фото і викласти їх у соціальних мережах. "Пропонуємо долучитись до соціальної ініціативи, яка покликана зробити дорожній рух безпечним", - сказав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Мета соціального проекту «Керуй!» - поширити серед усіх учасників дорожнього руху ідею, що Правила дорожнього руху - не просто вимоги, а спосіб уберегти своє життя, життя своїх рідних, близьких та незнайомців, які опинилися поруч. «Керуй!» закликає людей керувати не лише своїм автомобілем, а й власними емоціями, діями, а отже, - самим своїм життям.

Незабаром 3,5 тисячі поліцейських вийдуть на дороги і щільність нарядів на трасах збільшиться - Князєв

Нацполіція набрала 3,5 тисячі поліцейських, які проходять навчання терміном 4 місяці і після цього вони вийдуть на дороги України.

Про це сказав під час презентації в Укрінормі соціальної ініціативи проекту "Керуй!" голова Національної поліції України Сергій Князєв.

"Ми набрали 3,5 тисячі поліцейських, які зараз проходять навчання терміном 4 місяці. Після навчання вони вийдуть на дороги і щільність нарядів на державних трасах значно збільшиться", - сказав Князєв.

Водночас голова Нацполіції переконаний, що присутність поліцейських дисциплінує на короткий час. "Треба отримати важливий інструмент примусу... це накладення штрафу, який зменшить небезпеку учасників руху", - сказав він.

Князєв вважає, що збільшення дорожньо-транспортних пригод  пов'язані  з підвищеною швидкістю.

З початку року внаслідок ДТП було травмовано більше 28 тисяч осіб - Князєв

З початку року в Україні внаслідок ДТП було травмовано 28 522 особи, що майже на дві тисячі громадян більше, ніж у 2016 році.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Нацполіції Сергій Князєв.

“Декілька слів про стан аварійності на шляхах нашої держави. За 10 місяців поточного року ми зареєстрували більш ніж 133 тисячі ДТП,  що майже на 9 відсотків більше, ніж у минулому році. Також за перші 10 місяців 2017 року внаслідок ДТП отримали травми 28 522 особи. В 2016 в ДТП було травмовано 26647 осіб. Тобто, десь на 2 тисячі більше громадян  отримали тілесні ушкодження в ДТП цьогоріч”, - сказав Князєв.

1