Обласний суд відмовив «порошенківцям»

Обласний суд відмовив «порошенківцям»

17.11.2017, 21:24

Завершився розгляд скандальної судової справи за позовом Новоселицької районної організації БПП «Солідарність» до Новоселицької районної виборчої комісії.

«Порошенківці» вимагали визнати протиправними дії Новоселицької РВК в частині порушення порядку проведення жеребкування щодо включення кандидатур від зареєстрованих в установленому законом порядку місцевих організацій політичних партій до складу Новоселицької міської (територіальної) виборчої комісії; витребувати Постанову Новоселицької РВК від 10.11.2017 р. якою було затверджено результати жеребкування та утворено Новоселицьку міську (територіальну) виборчу комісію, а також протоколи із додатками засідання відповідача з цього приводу; визнати протиправною та скасувати Постанову Новоселицької РВК, якою було затверджено результати жеребкування та утворено Новоселицьку міську (територіальну) виборчу комісію; зобов'язати Новоселицьку РВК провести жеребкування до складу Новоселицької міської (територіальної) виборчої комісії у відповідності до чинного законодавства тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентська «БПП «Солідарність» заявляє про порушення з боку голови Новоселицької районної виборчої комісії

 Чернівецький окружний адміністративний суд (суддя – Левицький В.К.) розглянув адміністративну справу за позовною заявою у спорі, пов’язаному з виборчим процесом, а саме: – За позовною заявою Новоселицької районної в Чернівецькій області організації політичної партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” до Новоселицької районної виборчої комісії Чернівецької області про визнання протиправними дій, визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити дії.

До суду викликали всіх – підписантів скарг, представників політичних партій, членів комісії. Під час суду випливло чимало брудних подробиць: тут і погрози, і примушування членів комісії відмовитись від підписів під протоколами, і дивні помилки в скаргах, поданих БПП. Але це тема іншої розмови.

 Суд тривав дві доби. Сьогодні винесено Постанову. Суд постановив: в задоволені адміністративного позову відмовити повністю. Зазначимо, постанова може бути оскаржена в Вінницькому апеляційному адміністративному суді. Будемо сподіватись, що цього разу судовий збір сплатить, як належить, районна організація БПП, а не її сараку представник п. Боднар.

Джерело: https://www.rayoninfo.info/

1