Прощання з відомим буковинським співаком і композитором Віктором Рураком відбудеться 19 листопада

Прощання з відомим буковинським співаком і композитором Віктором Рураком відбудеться 19 листопада

17.11.2017, 16:58

Прощання з Віктором Корнійовичем відбудеться у неділю 19 листопада з 10.00 до 12.00 год. у Центральному Палаці культури м.Чернівців (Театральна площа, 5).

 

 

 Композитор та керівник ВІА "Карпати" помер на 60-му році життя

17 грудня цього року в Віктора Рурака мав би бути ювілей.

Композитор написав низку пісень «Вітер з гаєм розмовляє» (на слова Т. Шевченка), «Вишеньки» (на слова Лесі Українки), «Чому не смієшся» (на слова І.Франка), «Дорога до матері», «Отчий край» (на слова В.Крищенка), «Спогад», «Мелодія весни» (на слова Д.Луценка), «Повій, вітре на Вкраїну» (на слова М.Ткача), «Мій край» (на слова В.Васкана), «Чернівці» на власні слова, музику до вистав «Хоч з моста у воду…» за М.Кропивницьким та «Курочка Ряба» за Шейко-Медвєдєвою. Зробив низку обробок українських народних пісень.  Народився Віктор Рурак 17 грудня 1957 р. у Чернівцях. Закінчив Чернівецьке музичне училище та кафедру музики педагогічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Відомий на Буковині та за її межами композитор-пісняр і вокаліст-виконавець.

 Михайло Павлюк, в.о. Голови Чернівецької ОДА висловив співчуття з приводу смерті заслуженого діяча мистецтв України: "Від імені обласної державної адміністрації та від себе особисто висловлюю щирі слова співчуття з приводу непоправної втрати – смерті Заслуженого діяча мистецтв України, композитора і виконавця, члена Національної Всеукраїнської музичної спілки, багаторічного керівника народного ВІА «Карпати» Центрального палацу культури Віктора Рурака. Нехай Господь дасть сили перенести важку втрату родині та близьким. Поділяємо біль та сум. Вічна пам’ять та Царство Небесне".

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1