Мунтян нагадав, що за депутатами стоять виборці, тому вони можуть змінювати будь-які проекти рішень на догоду людям

Мунтян нагадав, що за депутатами стоять виборці, тому вони можуть змінювати будь-які проекти рішень на догоду людям

27.10.2017, 09:23

Участь у засіданні колегії Чернівецької обласної державної адміністрації, що відбулося сьогодні, 26 жовтня, взяв керівник представницької влади краю Іван Мунтян.

Взяв участь у засіданні колегії ОДА, під час якого розглянули низку важливих для нормальної життєдіяльності нашого краю питань. Принагідно звернув увагу учасників засідання на недоречності заяв та коментарів щодо правомірності рішень обласної ради, які стосуються формування територій громад на Буковині, - сказав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян

Відзначив, що депутати будь-якої ради згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» мають право вносити будь-які зміни до усіх проектів рішень, які розглядаються на сесії. Надто коли рішення стосується такого чутливого питання як схвалення змін до перспективного плану утворення об’єднаних громад.

Адже за кожним депутатом тієї чи іншої ради стоять виборці, які довірили своєму обранцю представляти їх інтереси. І якщо люди відкрито висловлюють свою позицію та звертаються до депутатів з проханням цю позицію підтримати, то я не розумію, як цією позицією можна знехтувати. Тим більше, що ключовим принципом в процесі об’єднання є добровільність. Інша річ, що комусь ця позиція може не подобатися. Але це ще не привід звинувачувати у чомусь людей і депутатів.

ДОВІДКОВО

Під час засідання проаналізовано готовність підприємств житлово-комунального господарства області до роботи у зимово-осінній період 2017-2018 років, обговорено шляхи підвищення якості обслуговування громадян територіальними підрозділами Пенсійного фонду України та забезпечення безперешкодного доступу людей з особливими потребами до об’єктів соціально-економічної інфраструктури, підбито підсумки літньої оздоровчої кампанії 2017 року, а також заслухано інформацію про стан виконання регіональної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2012-2016 роках.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Мунтян бажане видає за  реальне. Єдиним інівціатором внесення змін до Перспективного плану по об"єднаних громадах є обласна державна адміністроація. Обласна рада може тільки схвалити чи не схвалити ці зміни. А ділити область по мунтянівськи - це порушення закону. Сокирянська ОТГ подала до суду на скасування попереднього рішення обласної ради. І воно буде скасовано, бо незаконне. Очільник в області один. 

avatar

Василь Черненко

27 жовтня 2017 14:45