У Чернівецькій області 18 мільйонерів. Один з Хотинщини, всі інші чернівчани

У Чернівецькій області 18 мільйонерів. Один з Хотинщини, всі інші чернівчани

12.10.2017, 16:28

З початку року в Чернівецькій області свою діяльність припинили 9962 підприємці.

З них 9500 - взагалі не здійснювали діяльність. Про це сьогодні на брифінгу розповів в.о. начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Водночас, за словами податківця, зареєструвалося за 9 місяців 7021 підприємець.

"За минулий рік бюджет області отримав 2 млрд 562 млн грн. Можна говорити, що ріст економіки на Буковині є, хоча незначний, але він є. Відбувся ріст по всіх податках. Зокрема, на додану вартість, на доходи фізичних осіб (повпливало підвищення зарплати)", - зазначив Шпак.

Віталій Шпак відзначив, що контрольно-перевірочних заходів стало менше. Якщо минулоріч провели 241 перевірок, то цього року - 178. Під час перевірок виявлено факти продажу алкогольних напоїв дітям.

"Хочеться вплинути на свідомість підприємців, бо ні санкції, ні штрафи не на всіх впливають. За 9 місяців виявлено таких 6 фактів. Ліцензії цим підприємцям анульовані", - зазначив податківець.

Найбільші платники податків у швейній промисловості, а також фірма КБМ, Машзавод, Калинівський ринок, сільгоспвиробники, Аутоматік. У Чернівецькій області зареєстровано 18 мільйонерів. З них майже всі чернівчани. Хоча є один з Хотинського району.

Водночас В.Шпак зазначив, що знайшли одного мільйонера, який "загубив" свої статки, однак зараз тривають слідчі дії, тому передчасно говорити про висновки.

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1