На Буковині поліція запобігла збиткам при закупівлі рентгенологічного обладнання аеропортом та «капітальному ремонті» однієї з чернівецьких вулиць

На Буковині поліція запобігла збиткам при закупівлі рентгенологічного обладнання аеропортом та «капітальному ремонті» однієї з чернівецьких вулиць

10.10.2017, 20:38

Превентивна діяльність за вересень: відмінено тендерів на суму понад  9 мільйонів гривень

Оперативники Управління захисту економіки в Чернівецькій області виявили ряд порушень в процесі перевірки документації, необхідної для участі в конкурсних торгах із державних закупівель. Зокрема, неповний пакет необхідної документації, недостатня кількість кваліфікованих працівників,відсутність відповідної матеріально-технічної бази та можливості здійснити постачання товарів та послуг належної якості. Подальше укладання з такими підприємствами договорів могло призвести до розтрати та заволодіння бюджетними коштами.

Такі порушення були виявлені під час проведення тендерів, які проводили посадові особи служби спецзв’язку, маючи намір закупити комплект обладнання електроживлення на 1 млн. грн., керівництво аеропорту, яке хотіло  закупити рентгенологічне обладнання на суму 1 млн.200 тис. грн., посадовці школи-інтернату, маючи на меті закупити тверде паливо на суму 485тис.грн., виконавчий комітет Чернівецької міської ради запланував «капітальний ремонт» однієї з вулиць в м. Чернівці вартістю 6млн. 481 тис.грн.

Інформацію про порушення було направлено до комітетів з конкурсних торгів. На даний час результати тендерів відмінено, а контракти між державними установами та підприємцями анульовано, чим попереджено завдання збитків бюджету на загальну суму понад 9 мільйонів гривень.

Департамент захисту економіки Національної поліції України  Національна поліція України

 

1