Більшість пар обирають вальс

Більшість пар обирають вальс

09.10.2017, 17:04

Кожен відрізок часу привносить свої модні фішки. Сьогоднішнім мейнстримом є, до прикладу, перетворення першого весільного танцю на один із найромантичніших та зворушливих моментів весілля. Для цього пари звертаються до хореографів.

У жителів Глибоцького району є можливість звертатись до фахівця на місці, а не їздити до Чернівців. Власне, Кирил Белькевич приїздить з Чернівців до Глибоки сам. Розповідає, що раніше мав свою приватну студію у місті. Коли з’явився вибір працювати у райцентрі — закрив студію і почав навчати діток хореографії у Глибоцькому РКБТД. Зізнається:

— У Чернівцях більшість дітей приводять няні. З батьками наших вихованців ми й не були знайомі. Діти ж там вчаться танцям не тому, що хочуть, а тому що так вирішили їхні батьки. У Глибоці навпаки, наші маленькі танцівники з нетерпінням очікують занять. Тут є більша можливість задіювати дітей у різних концертах, щоб вони частіше виступали. І взагалі концертні програми у Глибоцькому РКБТД кращі за чернівецькі. І це у всьому, починаючи від сценарію, декорацій, правильності номерів, тут вокалісти співають наживо, а не під фонограму, хореографічні номери постійно оновлюються.

Віднедавна Кирил Сергійович допомагає молодятам у постановці першого весільного танцю. Для тих, хто ще у роздумах про цю важливу подію свого життя, даємо кілька порад від хореографа.

— Кириле Сергійовичу! Найперше, як вибрати постановника танцю?

— Сьогодні кожен хореограф викладає свої номери в Інтернет. Це дає змогу подивитись чи подобається ідея в номерах, якість виконання.

— А який танець обирати найкраще?

— 80% пар зупиняються все-таки на вальсі. Одні хочуть просто класичний, інші вальс з елементами сучасної хореографії, або з „мєдляком”. Часто звертаються за такою постановкою: танцюють наречені, а вкінці виходять дружби і дружки. Виходить динамічно, сучасно.

— Важко працюється з парами?

— Навпаки, легко. Все проходить на одному диханні.

— Самі розумієте, не всі люди є танцівниками. Чи варто звертатись до хореографа парам, які танцюють не вельми вдало?

— Думаю, що навчити танцювати можна кожного. Просто одним потрібно менше занять, іншим більше. Це ще залежить і від складності постановки.

— Скажімо, пара забула про танець. Чи варто звертатись, якщо залишилось два тижні до весілля?

— Взагалі рекомендував би за місяць. Оскільки в останній тиждень не до репетицій. Але бувало, що звертались і за три дні до весілля. У середньому вистачає п’ятьох занять.

— А якщо не замовляти постановку?

— Можна і так. Багато хто танцюють собі імпровіз. Але є й такі, які спеціально шиють нареченому фрак, а нареченій окрему сукню для танцю.

— Яким був ваш весільний номер?

— Ми з дружиною обоє танцівники, тому особливо не готувались. У нас на весіллі перед гостями була перша репетиція. Простий ліричний танець під пісню The Hardkiss „Любовь настала” з двома підтримками. Ми не наворочували його сильно. І в кінці дружки і дружби станцювали флешмоб.

Розмовляла Лариса Дущак.

На знімку: пара, постановку весільного танцю яких здійснив Кирил Белькевич.

1