Невідомий, який рубав дерево у лісі далеко від дороги в селі Мигове, виявився лісником

Невідомий, який рубав дерево у лісі далеко від дороги в селі Мигове, виявився лісником

05.03.2021, 13:32

Під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили допис чернівчанина, який вказував на бездіяльність співробітників Вижницького районного відділу поліції. Також автор допису заявив, що керівництво районного підрозділу поліції ГУНП в Чернівецькій області не вживає жодних заходів щодо протидії незаконній вирубці лісу на території Вижницького району.

За вказаним фактом начальник ГУНП в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв призначив наказом службове розслідування та доручив його проведення співробітникам відділу Інспекції з особового складу в Чернівецькій області та Чернівецького управління ДВБ НПУ.

Під час проведення службового розслідування дисциплінарна комісія встановила, що 22 лютого 2021 року до поліції надійшло повідомлення від 40-річного чернівчанина. Заявник повідомив, що у лісі далеко від дороги загального користування в селі Мигове Вижницького району невідома особа здійснює самовільну вирубку дерев без відповідних документів. Для перевірки повідомлення на вказане заявником місце виїхала слідчо-оперативна група та поліцейські сектору реагування патрульної поліції Вижницького районного відділу поліції. Правоохоронці перевірили цю інформацію та з’ясували, що вирубку здійснював працівник Мигівського лісництва, який надав співробітникам поліції всі необхідні дозвільні документи.

Результати службового розслідування дисциплінарної комісії засвідчили: відомості, які стали підставою для проведення перевірки, не знайшли свого об’єктивного підтвердження. Поліцейські Вижницького районного відділу поліції діяли в межах своїх функціональних обов’язків та повноважень, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

1