'Суспільство мусить відреагувати на такі кричущі випадки порушення прав людини': Роман Ванзуряк прокоментував викрадення Саакашвілі

"Суспільство мусить відреагувати на такі кричущі випадки порушення прав людини": Роман Ванзуряк прокоментував викрадення Саакашвілі

12.02.2018, 17:48

Координатор Руху Нових Сил Михайла Саакашвілі в Чернівецькій області прокоментував події, які мали місце сьогодні навколо лідера РНС, екс-президента Грузії та екс-голови Одеської ОДА М.Саакашвілі.   

- Ось так для когось непомітно, а для когось дуже навіть очікувано ми повернулися у часи Віктора Федоровича, коли Президент чогось забагнув, а спецслужби вже за годину цю забаганку виконали. Навіть якщо це стосується викрадення людини, - сказав Роман Ванзуряк

- І не важливо, чи ви звичайний підприємець, чи громадський активіст, чи політик світового масштабу – «чорні чоловічки» прийдуть за вами додому, на роботу, в кафе, заламають руки, закинуть у авто і чхаючи на всі права людини повезуть у невідомому напрямку. 

- Мені досі не віриться, що це Україна у 2018 році. Здається, що я повернувся в оті 90-ті, коли викрадення людей було нормою, бо при владі стояли бандити, котрі не боялись закону. І якщо сьогодні викрасти людину – нормально, то чи змінилась влада? 

- Тож сьогодні кожен, хто не хоче миритися з таким станом речей, має чітко висловити свою громадську і політичну позицію. Неможливо залишатися осторонь – суспільство мусить відреагувати на такі кричущі випадки порушення прав людини. Не будь байдужим до того, що відбувається у твоїй країні.

- Ця влада вже давно показала своє справжнє обличчя, а тепер щиро сподівається, що їй за це нічого не буде. Але люди все пам’ятають. І не пробачають, - підсумував Координатор Руху Нових Сил Михайла Саакашвілі в Чернівецькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі заявив, що його намагалися викрасти автоматники

Саакашвілі обіцяє оприлюднити альтернативний уряд і нових кандидатів у президенти

Саакашвілі збирає черговий Марш і хоче облаштувати у квартирі телестудію

Саакашвілі вважає, що «вирок» грузинського суду відносно нього повністю незаконний

Суд остаточно відмовив Саакашвілі в наданні статусу біженця

Нагадаємо, затриманий у понеділок лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі вже полетів до Польщі. Про це повідомляють джерела ТСН, передає Цензор.НЕТ.

За даними джерел, політик відлетів чартерним рейсом близько 16:00 за київським часом.

Джерела також повідомляють, що це не депортація, а реадмісія - повернення нелегала в країну, звідки він нелегально прибув (прорвавши кордон у вересні 2017 року, - ред.).

"100% прикордонники. Ми вже з'ясували", - адвокат Чорнолуцький про затримання Саакашвілі

Раніше соратник Саакашвілі Давид Сакварелідзе повідомив, що політика затримали люди в камуфляжній формі в одному із закладів Києва.
 
Екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі можуть депортувати в Європу. Про це УП повідомили високопоставлені джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, після затримання Саакашвілі у Києві, його, швидше за все, депортують з України.

"Зараз його депортуватимуть в Європу. Всі суди уже пройшли. Як тільки він програв у суді, то служби отримали право депортувати", - повідомило джерело. За його словами, усі процедури по висиланню не займуть багато часу, адже уже є рішення судів. 
 
У ресторані розповіли про затримання Саакашвілі

Невідомі у масках та зі зброєю "налетіли" на ресторан, затримали лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі та швидко поїхали. Про це "Українській правді" повідомили в адміністрації ресторану "Сулугуні", де відбулось затримання.

"Саакашвілі та ще людей п'ять із ним обідали на другому поверсі ресторану, коли увірвались люди в масках, з автоматами. Його швидко затримали та поїхали", - сказала адміністратор.

Жінка зазначила, що все відбулось "за три хвилини". Хто проводив затримання для адміністрації ресторану не зрозуміло.

За її словами, більше нікого, окрім Саакашвілі не затримували.
 
 
 У прес-службі Міхеіла Саакашвілі заявляють, що затриманого екс-президента Грузії везуть в аеропорт "Бориспіль".

Про це у Facebook повідомила речник Саакашвілі Дарина Чиж. "Міхеіла Саакашвили везуть у "Бориспіль", - написала вона.

Таку ж попередню інформацію повідомляють джерела "Української правди" у правоохоронних органах.

Водночас один з лідерів "РНС" Юрій Дерев'янко заявив, що Саакашвілі можуть везти також до аеропорту "Київ" або до західного кордону.

"Досі достеменно не відомо, хто викрав Саакашвілі, і куди його везуть. Тому ми звертаємося до Луценка, Гриценка, Авакова, до голови прикордонної служби, щоб вони сказали, хто викрадав і куди тепер з никла людина. Як ми розуміємо, то його зараз везуть у "Бориспіль", "Київ" або на західний кордон, щоб викинути за межі України", - сказав він.

В аеропорту "Бориспіль" питання можливо депортації Саакашвілі не коментують, посилаюсь, що не мають "наразі достовірної інформації". 

Як відомо, близько 15:00 12 лютого Саакашвілі затримали у столичному ресторані. Високопоставлені джерела "Української правди" в правоохоронних органах повідомили, що Саакашвілі можуть депортувати в одну з країн Європи.
 
РАНІШЕ МИ ПОВІДОМЛЯЛИ

Невідомі в масках схопили Михайла Саакашвілі та повезли у невідомому напрямку. Про це повідомили на сторінці політика у ФБ. 

- ТЕРМІНОВО! Щойно біля офісу РУХУ НОВИХ СИЛ на пров. Музейному невідомі в масках схопили та повезли у невідомому напрямку Михайла Саакашвілі. Викрадачі були на білому бусі номери: АА 0121СН!

На Facebook-сторінці Саакашвілі з'явилося відео затримання.

Екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали у столичному ресторані. 

Про це "Українській правді" повідомив один з лідерів "Руху нових сил" Юрій Деревянко.

 "Невідомі затримали Саакашвілі у ресторані Саакашвілі. Схопили і повезли в невідомому напрямку на мікроавтобусі", - сказав він. 

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що екс-президент Грузії та лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі не має права займатися політикою в Україні і може бути висланий із країни.

 Про це він розповів в інтерв’ю австрійському виданню Profil.

 "Саакашвілі не є громадянином України. Він теж не є українським політиком, тому що згідно із нашим законодавством він повинен бути громадянином (України), щоб мати можливість займатися тут політикою", - сказав Порошенко.

 "Він порушив український закон. Він був засуджений у Грузії. До моїх обов’язків як президента не входить вирішувати, що з ним трапиться. Його можна було б вислати, хоча я б цього не хотів", - додав він.

 Президент зазначив, що питанням екстрадиції Саакашвілі має займатися державна міграційна та прикордонна служби, на які він "не хоче впливати".

 Як відомо, у липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства Саакашвілі.

 Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість.

 Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

 30 листопада Державна міграційна служба України продовжила термін законного перебування в Україні екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі ще на 3 місяці.

 27 грудня до окружного адмінсуду Києва надійшов позов від Саакашвілі до Державної міграційної служби України про визнання його біженцем.

 3 січня Окружний адміністративний суд Києва визнав законною відмову Державної міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту.

 22 січня Київський апеляційний адміністративний суд розглядав апеляцію на рішення Окружного адмінсуду, але відклав розгляд. 1 лютого суд продовжив розгляд апеляції і знов відклав до 5 лютого.

 Пізніше суд з відмовив Саакашвілі в апеляції.

 Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що наразі немає юридичних перешкод для продовження екстрадиційної перевірки щодо лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

 У Грузії суд заочно засудив Саакашвілі до 3 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

 Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня і помістили до ізолятора тимчасового тримання СБУ.

 26 січня Апеляційний суд Києва відправив Саакашвілі під нічний домашній арешт.

 Йому інкримінують ч 2. статті 256 - "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".

 Генпрокуратура стверджує, що Міхеіл Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

 16 лютого у Касаційному адміністративному суді Верховного Суду продовжать розгляд справи про законність указу президента Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства Саакашвілі.

 Українська правда

1


КОМЕНТАРІ (3)

це вам демократия без Януковича,це демократия НФ

avatar

Янек

12 лютого 2018 21:30

Бедный аркадий,опять безхозным стал.А так мастерски с прогибом вылизывал грузинскому януковичу.

avatar

Бодя Хмельницки

13 лютого 2018 07:57

А що про це каже Бурбак ?

avatar

Патрон

13 лютого 2018 11:20