Несподівані результати фейсбук-голосування за Людину року 2012 для Чернівців

Несподівані результати фейсбук-голосування за Людину року 2012 для Чернівців

31.12.2012, 16:35

Продовжуємо підбивати підсумки року, що минає. Сьогодні узагальнюємо несподівані результати фейсбук-голосування за Людину року для Чернівців:

Людина року – Євген Бурлака, 86 голосів. Євген – пастор християнської церкви Асамблея Бога.

2. Микола Федорук, 70 голосів. Однозначно він мав бути серед перших навіть виходячи з результатів голосування за Подію року (провал кампанії Михайлішина). Заполітизованість значної частини року не мала меж і це закономірно відбилося у свідомостях городян.

3. Марина Лібанова, 52 голоси. Харизматичний символ і рушійна сила Книжкових протестів (третє місце серед Подій року), які, можливо, ще стануть Подією року 2013-го.

4. Святослав Померанцев, 41 голос. Організація фестивалю Meridian Czernowitz (друге місце серед Подій року) принесла йому заслужену славу, а на бренд він спромігся перетворити не лише фестиваль – але й своє ім’я.

5. Олександр Бойченко, 30 голосів. Пише, перекладає, редагує – і людям, вочевидь, це подобається.

6. Петро Рихло, 16 голосів. Знаний германіст і перекладач – приємно, що наша фейсбук-аудиторія досить інтелектуальна щоб голосувати за нього.

7. Геннадій Москаль, 14 голосів. Зараз, мабуть, найбільше усі згадають його нецензурні висловлювання. Але давайте пригадаємо: протягом року він досить часто з’являвся у нашому інфопросторі. Не можна сказати, що він тут в рейтингу лише через такі епатажні речі.

Цікаво, що чотири персони із семи так чи інакше пов’язані з Meridian Czernowitz: Святослав Померанцев – організатор, а Марина Лібанова, Олександр Бойченко та Петро Рихло стабільно співпрацюють з фестивалем.

Повний список Людей року, за яких голосували чернівчани, ви можете побачити тут.

 Кілька особливих думок:

Ігор Буркут:

Микола Трохимович Федорук. Відсторонений від влади з порушеннями процедури чернівецький мер з відчутною перевагою виграв парламентські вибори.

Василь Забродський:

Дмитро Фірташ. Чому? – завдяки його грошам, а це і фонд і додаткове бюджетне фінансування, місту вдалось мякше пережити негаразди пов’язані з “покращенням життя вже сьогодні”.

Іван Трач:

На мою думку, цього року людиною року у Чернівцях стали самі чернівчани, які поза всим баблом, яке сипалося їм на голови, залишилися городянами а не мєщанамі. Тому цей образ збірний: людина року – чернівчанин (без букви я)))

Віктор Довганич:

Я дійсно вважаю людиною року для міста Чернівці Михайла Папієва. Ні Федорук, ні Лібанова на цю роль не тягнуть. Якщо абстрагуватись від політики то більше користі для міста за весь час існування місцевого самоврядування ніж Папієв не зробив ніхто. Фінансування розвитку університету, інвестиції в сільське господарство, розвиток спорту, школи, дитсадки. Да, це обовязок влади, але його ніхто ніколи не виконував. І як він провів вибори! Не проголосуєте не отримаєте! Так може говорити ТІЛЬКИ дуже смілива людина, яка знає чого хоче. Як критерії Людини року такі, то тільки ПАПІЄВ!

Юрій Чорней:

Все-таки Микола Федорук. Люди зазвичай швидко забувають інших людей. Особливо політиків. Особливо в наш час постійних потрясінь: моральних, економічних, політичних. Позбавлений влади політик тим більше нікого не цікавить. Адже впливати на вирішення потрібних питань він вже не може. Але людиною року для Чернівців Федорук є не тому, що повернувся в активну політику, виграв вибори. Цікавою видалася його трансформація. А люди, які вміють змінюватися, завжди приваблюють. Особливо ті з них, про яких добре відомо, що змінюватися їм складно. На одній з перших прес-конференцій, якщо не першій, після тривалого мовчання Федорук ошелешив опонентів, які прогнозували одну поведінку, а отримали іншу. «Як відомо, не змінюються лише генії і дурні, – сказав тоді Федорук. – Ні до одних, ні до других я себе не відношу. Тому очевидно, що я також змінився». Схоже, опоненти колишнього мера основну ставку зробили на те, що Федорук не зможе змінитися. І прорахувалися.

Джерело: Буковина online: Про головне в кольорах

1


КОМЕНТАРІ (4)

Живу 45 років і в перше дізнався що є такий у Чернівцях Євген Бурлака і що є у світі ще й така секта як -  Асамблея Бога.

avatar

профіль

30 грудня 2012 16:56

Лібанова - Федорук 2012 року! Ура!
avatar

Вася

30 грудня 2012 21:48

Серед кількості населення Чернівців, опиратися на таку кількість голосів, це дуже смішно!!!!

avatar

Олександр

31 грудня 2012 10:05

Юрію, у чому ви побачили зміни Федорука? По-моєму, каким он был, таким он и остался (фраза на общєпонятном яко ілюстрація його "змін")

avatar

До Чорнея

31 грудня 2012 16:56