Нехай у Козака як знають, божеволіють, конають, — Негоді й Бурбаку своє робить: Новодністровськ і Ломачинці, як ОТГ, отримали прямі міжбюджетні відносини з Києвом

Нехай у Козака як знають, божеволіють, конають, — Негоді й Бурбаку своє робить: Новодністровськ і Ломачинці, як ОТГ, отримали прямі міжбюджетні відносини з Києвом

24.12.2018, 21:02

З 1 січня наступного року Законом про Державний бюджет України на 2019 рік передбачено пряме фінансування Новодністровської ОТГ у складі поселень Новодністровськ і Ломачинці. Це нищівний удар по феодалу-аграрію Козаку, який вже нічого не може цьому протиставити, - переконаний народний депутат України Максим Бурбак. 

 Міський голова Анатолій Болдишев підтвердив BukNews інформацію про те, що Новодністровська ОТГ отримала прямі міжбюджетні відносини з центральним бюджетом і урядом.

Відтепер жодного впливу на  Ломачинці Сокирянська районна рада не має, бо це частина Новодністровської ОТГ, фінансування якої передбачено Державним бюджетом. Кошти на школи, дороги - всі йтимуть напряму. Районне казначейство, як це траплялося раніше, не зможе їх заблокувати.  

Сподівання на втручання першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди є марними. 

- Пан Негода провідний фахівець з питань децентралізації в Україні. Я з ним у постійному контакті, раджуся в усіх проблемних ситуаціях, - розповів народний депутат України Максим Бурбак. - Я був би нещирим, якби сказав, що він у чомусь розбереться. Він вже давно розібрався в цьому питанні. Питання Сокирян він знає, як ніхто інший з вищих посадовців країни, тому що я постійно засипаю  його депутатськими запитами, зверненнями з цього приводу. І він знає про проблему у Сокирянському районі,  тому що постійно вичає її за моїми зверненнями. Ми поділяємо одну й ту саму думку про те, що там відбувається. Найкраще свідчення того, що Негода добре розібрався у проблемах децентралізації у Чернівецькій області є те, що Перспективний план розвитку затверджено без Сокирянського району. Саме він це зупинив, - сказав Максим Бурбак.  

 Тепер головним завдання влади Новодністровська є на  прикладі позитивних змін у Ломачинцях показати, що всі села, розташовані навколо, можуть мати такий самий позитивний результат, - переконані експерти з проблем децентралізації. -  Додаткові кошти для потреб людей можна акумулювати, наприклад, оподаткувавши землі під "Усладом" по комерційній ціні до 12 відсотків від оцінки. І віддати їх для розвитку Ломачинців.

ДОВІДКОВО:

Фракція "Народний фронт" найчастіше підтримує законопроекти про децентралізацію.

Такі дані наводить Комітет виборців України.

За даними КВУ, рівень підтримки фракцією НФ реформаторських законів для проведення децентралізації найвищий серед усіх парламентських фракцій - 83%.

"Децентралізація – єдина реформа, що була згадана в усіх виборчих програмах парламентських партій. На словах її підтримують всі політики, але їх дії часто відрізняються від риторики", - значиться в повідомленні КВУ.

Нагадаємо, рішення про впровадження в Україні реформи децентралізації було прийнято урядом Арсенія Яценюка у 2014 році. На сьогодні це одна з найуспішніших реформ у країні. Зараз в Україні існує понад 870 ОТГ.

1


КОМЕНТАРІ (9)

http://nordbess-news.cv.ua/podarunok-na-miljon-u-novodnistrovsku-miska-rada-zakupyla-sobi-pid-yalynku-ekstradorohovartisnyj-avtomobil?fbclid=IwAR1kh5PVFg29JjPZZroVN9rA5BZbqahDYFoGV-0ZDV_c0RukSnnY1uLtKn0

avatar

24 грудня 2018 22:17

http://nordbess-news.cv.ua/podarunok-na-miljon-u-novodnistrovsku-miska-rada-zakupyla-sobi-pid-yalynku-ekstradorohovartisnyj-avtomobil

avatar

24 грудня 2018 22:22

http://nordbess-news.cv.ua/podarunok-na-miljon-u-novodnistrovsku-miska-rada-zakupyla-sobi-pid-yalynku-ekstradorohovartisnyj-avtomobil

avatar

http://nordbess-news.cv.ua/podarunok-na-miljon-u-novodnistrovsku-miska-rada-zakupyla-sobi-pid-yalyn

24 грудня 2018 22:23

Подарунок на мільйон: у Новодністровську міська рада закупила собі «під ялинку» екстрадороговартісний автомобіль 
  • Previous
  • Next
  • Previous
  • Next
 

Ще зовсім нещодавно у громадськості «полізли очі на лоба» від купівлі джипа за 600 тисяч для владних кіл Сокирянської ОТГ. Та приготуйтеся до ще більш приголомшливої новини! Новодністровська міська рада провела тендер на закупівлю автівки за 1 100 000 ГРИВЕНЬ. Цю інформацію підтверджують дані на платформі «ProZorro». 21 листопада було оголошено торги, де в умовах зазначили, що автомобіль повинні поставити до 31 грудня 2018 року. Такий собі подаруночок від Діда Мороза…

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-11-21-000858-b

Стаючи свідками цих подій, складається враження, що мери беруть участь у «перегонах марнотратства і самозамилування». Для влади «міста енергетиків» придбали автомобіль Skoda KODIAQ. На сайті автовиробника для цієї моделі позашляховика використовують слоган «Потужна заява». І дійсно… Потужна заява на ПОГРАБУВАННЯ ЛЮДЕЙ СВОЄЇ ГРОМАДИ!

Перемогла в аукціоні фірма «Аутотрейдінг-Одеса». Згідно укладеного договору, закупівля товару проводиться відповідно до «Переліку об’єктів соціального призначення м. Новодністровськ за рахунок коштів, фінансування яких здійснюється згідно з титулом будови Дністровської ГАЕС на 2018 рік». Тобто гроші, які можна було б направити на дійсно потрібні місту соціальні об’єкти, «спустили» на люксову автівку для влади. «Укргідроенерго» виділяє кошти для реалізації проектів, що покликані покращити освітню та культурну сфери, медицину, інфраструктуру, а міська рада Новодністровська витрачає мільйони на задоволення власних «ненажерливих» примх. Амбітні придбання для поважного панства! Бо, переглянувши технічну документацію, можна зробити лише один висновок, як кажуть люди, – «повний фул».

Чому ж мовчать міськрадівські «правдоруби»? Чи така інформація не відповідає контенту фейсбуківської рубрики «зРада»? Сором та ганьба таким керівникам!

avatar

24 грудня 2018 22:24

ну повна дурня. Йдуть суди і побачимо що вирішить феміда.  А перші результати покращення вже є. Булдашев вже купив джип за 1100000 гр зраді за равликом.  Правда той за700000   Чомусь Козак за 15 років джипів за державні кошти не купляв.  Брехнею можна весь світ пройти лише назад не вернешся

avatar

Ломачинці

24 грудня 2018 22:26

"Нищівного удару" треба завдавати по окупанту на Сході України та якимсь чином, використовуючи кримських татар, відтісняти москалів з півострова, а не обліплювати ярликами Козака, який дещо таки робить для розвитку регіону. ХОч і є вперто-хитрим баламутом, який використовує слабкість влади.

А привітати зі створенням Новодністровської ОТГ та переходом її на прямі міжбюджетні треба Ломачинського сільського голову (тепер старосту), мужню жінку, яка довгі місяці знаходилася посеред вогню. Нехай Господь зміцнить її здоров"я, поверне втрачене в цій міжусібній борні.

Поклін Вам пані старосто! З Новим роком і Різдвом Христовим! Миру в сім"ї і рідному селі

avatar

Антон

25 грудня 2018 10:44

А як там справи з оподаткуванням земель в Вижницькій ОТГ в с.Виженка де Бурбак будує цілий комплекс будівель?

avatar

УСЛАД

25 грудня 2018 12:40

Так Болдишев з Равликом покупляли машини для міських рад за наші гроші, а козак за наші гроші для себе купив. Накрав з лікарні, з будинку культури.Відчуваєте різницю. 

avatar

Сокиряни

25 грудня 2018 21:21

Ніхто непідскаже, а децентралізація це теж розділяй і володарюй!?

avatar

123

25 грудня 2018 21:53