Неіснуючому чернівецькому меру запропонують пересісти на велосипед

Неіснуючому чернівецькому меру запропонують пересісти на велосипед

04.09.2012, 15:56

Акція «Запроси мера приїхати велосипедом» відкриває програму Європейського тижня мобільності у Чернівцях, який стартує в обласному центрі 16 вересня.  Хоча насправді, як відомо,  мера у Чернівцях немає вже більше року. Є виконувач його обов'язків - секретар міської ради Віталій Михайлішин.  У переліку також акції  «Журналісти на велосипеді»; «Встанови велопарковку в місті»; «Велопарад без кордонів»; презентація екологічних маршрутів в околицях міста за участі всіх бажаючих велосипедистів, що завершиться пікніком;  роз'яснювальна робота з учнями шкіл щодо переваг сталого розвитку та екологічної транспортної системи; громадська кампанія «Велосипедом на роботу» в рамках Всесвітнього дня без авто тощо.

Європейський тиждень мобільності  святкують у Європі з 16 по 22 вересня, кульмінацією святкування є День без авто (22 вересня). Святкування проводяться міськими владами з метою привернути увагу населення до зменшення використання приватних автомобілів у місті (відповідно, зменшення надмірного споживання, зниження загазованості повітря, звільнення міських площ для громадян). Натомість під час Європейського тижня мобільності активно пропагується використання альтернативних видів транспорту: громадського транспорту, велосипедів, роликів, пішохідної ходи тощо. У цей тиждень європейські міста зазвичай перекривають центральні вулиці для проїзду машин, влаштовують велопаради, вуличні ігри, ярмарки з метою показати, що місто без машин є комфортним для людей. Прочитати більше про Європейський тиждень мобільності у Європі: http://?www.mobilityweek.eu/.

Європейський тиждень мобільності – це кампанія, націлена на зміну місцевих транспортних схем і поведінки людей щодо використання транспортних засобів та міського простору. В довгостроковій перспективі це має призвести до покращення здоров’я та якості життя людей і збереження чистого навколишнього середовища.

1