Недобоївська та Сторожинецька ОТГ стали прикладом позитивного впливу реформи децентралізації на життя людей

Недобоївська та Сторожинецька ОТГ стали прикладом позитивного впливу реформи децентралізації на життя людей

14.01.2019, 10:58

У Чернівецькій області, як зазначає Видання «Книга успіхів», яке здійснене в рамках Проекту ПУЛЬС, що реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID, в ІV кварталі 2018 року прикладом позитивного впливу реформи децентралізації на життя людей стали Недобоївська та Сторожинецька ОТГ.

Отримавши завдяки реформам нові повноваження та ресурси, органи місцевого самоврядування мають можливість спрямовувати бюджети на покращення комфорту та підвищення якості життя у громадах. Посібник визначає декілька сфер, у яких себе змогли проявити громади, серед яких і місцеві фінанси, економічний розвиток громад, енергоефективність, ЖКГ, охорона здоров’я, освіта, соціальні проекти, адміністративні послуги, організація роботи й комунікація з громадою та безпека громади.

Недобоївська сільська рада ОТГ активно залучає громадськість до розвитку громади, участі у бюджетному процесі, надає можливості вільного доступу до інформації, а також забезпечує відкритість та прозорість діяльності місцевої ради. На даний час в громаді діє цільова програма «Бюджет участі Недобоївської об’єднаної територіальної громади», яка встановлює й регулює систему взаємодії органу місцевого самоврядування та жителів громади щодо реалізації проектів за рахунок коштів місцевого бюджету. За ці кошти у селах громади впроваджуються п’ять проектів, які отримали найбільше голосів жителів ОТГ в рамках конкурсу Програми. У с. Ставчани облаштовано відпочинково-дослідницьку зону в дендрологічному парку поруч зі школою, у с. Керстенці укріплено укіс центральної дороги, а також відремонтовано методичний кабінет у дитсадку, у с. Долиняни та с. Недобоївці встановлено дитячі ігрові майданчики.

Джерело: https://khotyn.bukoda.gov.ua/

1