'Не влаштовують темпи боротьби з контрабандою': Зеленський звільнив Монастирецького з посади начальника СБУ в Чернівецькій області

"Не влаштовують темпи боротьби з контрабандою": Зеленський звільнив Монастирецького з посади начальника СБУ в Чернівецькій області

26.07.2021, 22:05

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника  Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області Віталія Монастирецького.

Відповідний указ президент підписав сьогодні, 26 липня, пише ІнформАгентство АСС.

«Звільнити МОНАСТИРЕЦЬКОГО Віталія Леонідовича з посади начальника Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області», - йдеться у документі.

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив Віталія Монастирецького начальником СБУ у Чернівецькій області 12 вересня 2019 року. 

Що відомо про Віталія Монастирецького

У 2014 році Віталій Монастирецький обіймав посаду першого заступника начальника Управління СБУ в Житомирській області. А у 2015 році - став радником патронатної служби голови Житомирської ОДА.

Журналістам ІА АСС стало відомо з власних джерел, що Віталій Монастирецький також ніс службу в Донецькому Управлінні СБУ в зоні ООС. 

У Зеленського пояснили рішення щодо посадовців Служби безпеки України

Окрім Віталія Монастирецького, Володимир Зеленський звільнив також Руслана Баранецького з посади першого заступника Голови СБУ та увільнив його від виконання обов'язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

Василя Малюка звільнив з посади першого заступника Голови Служби безпеки України – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Сергій Андрущенко звільнений з посади заступника Голови СБУ та переведений на посаду першого заступника Голови СБУ й керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки.

Крім того, Зеленський звільнив начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України Олексія Корнійчука. 

Як ідеться на сайті Офісу Президента, основною метою Глави держави при ухваленні цих кадрових рішень є забезпечення готовності СБУ до системної трансформації, що відповідатиме змісту реформи відомства. Відповідний законопроєкт опрацьовується у Верховній Раді.

«Жодної альтернативи реформі Служби немає й не буде. Щойно парламент проголосує за реформу, ми маємо почати трансформацію в перший же день, не втрачаючи часу на адаптацію до ухваленого рішення», – зазначив Володимир Зеленський.

«Друге завдання – суттєва активізація боротьби з контрабандою. Темп роботи проти контрабанди, який бачимо зараз, не може нікого влаштовувати», – наголосив Володимир Зеленський.

За експертними оцінками, внаслідок діяльності контрабандистів держава щороку втрачає до 300 мільярдів гривень.

Фундаментом для протидії такій деструктивній ситуації має бути посилення роботи СБУ.

«Конкретний результат має бути відчутний як на кордоні, так і в усіх інституціях держави, що відповідальні за чистоту економічних процесів», – зазначив Президент.    

1