«Не підтримати жителів Чернівців буде злочином», - нардеп Река розповів про доцільність перевиборів міської ради

«Не підтримати жителів Чернівців буде злочином», - нардеп Река розповів про доцільність перевиборів міської ради

04.06.2017, 20:10

Верховна Рада України має проголосувати за призначення дострокових виборів Чернівецької області, оскільки "не підтримати жителів Чернівців буде неправильно".

Таку думку у програмі "Політика" на телеканалі ТВА висловив народний депутат Андрій Река.

Він заявив, що нардепи, які "мають совість і честь", мусять підтримати призначення перевиборів у Чернівцях.

"Багато фракцій, і багато депутатів різного політичного спрямування. Але я вважаю, що вони всі мають совість, честь, і ніхто не бажає недобра Україні. Сьогодні не підтримати жителів Чернівців - це буде неправильно. Я вважаю, що буде така кількість депутатів, яка проголосує. Вони вивчать це питання не просто в угоду комусь чи не в угоду. Питання буде вивчене", - сказав Река.

"Я сюди їхав, і був настільки переконаний у цьому, коли побував два дні у Чернівцях", - додав він.

Також він сказав, що "немає нічого поганого у тому, що в міськраді депутати намагаються тягти ковдру на себе".

"Тягти ковдру можна, але треба тягти через людей, щоб накрити людей, а не щоб зробити шкоду людей", - додав нардеп.

Окрім того, він заявив, що "не використовувати мільйони гривень на благо жителів міста", як це робиться у міській раді Чернівців - це "злочин".

"А за злочин треба відповідати. Хоча би відповідати мандатом. Я не кажу кримінальною відповідальністю, але мандатом відповідати. Такий депутат не потрібен. А якщо він попаде другий раз до міської ради, то я впевнений, що він поміняє свою думку і буде для людей депутатом", - сказав він.

"Люди будуть обирати і опозицію, і позицію люди будуть обирати. І якою вони бачать майбутню владу, такою вони її і оберуть. Але ж відповідальності добавиться набагато більше, ніж сьогодні. І не треба думати, що щось люди собі зроблять на шкоду. Я вчора це із провокативними запитаннями все це почув і дізнався. І мене вже переконувати не треба", - сказав Андрій Река.

Джерело: molbuk.ua

1