Не можна використовувати кредит МВФ на утримання держапарату – Андрій Пальчевський

Не можна використовувати кредит МВФ на утримання держапарату – Андрій Пальчевський

08.08.2020, 15:17

Лідер політичної сили «Перемога Пальчевського» вважає за необхідне введення спеціальних податків для власників великих підприємств, які були куплені під час приватизації за заниженими цінами.

Про це Андрій Пальчевський заявив в інтерв'ю на телеканалі Україна 24.

«Наша команда розробила Новий економічний курс. Його головне завдання – це перерозподіл валового продукту і перерозподіл результатів приватизації, не в плані відібрати власність, коли за безцінь скуповували підприємства, а шляхом введення спеціальних податків. Теперішніх власників великих підприємств необхідно навантажити спеціальною програмою», - сказав Андрій Пальчевський.

Громадський діяч підтримує позицію щодо реструктуризації зовнішнього боргу України перед МВФ і навів приклад Аргентини в цьому питанні.

«Що стосується МВФ. Я не прихильник повного припинення роботи з МВФ. Я прихильник аргентинського підходу. Аргентина винна різним фінансовим інституціям понад триста мільярдів доларів. Вони домовилися про дисконт майже в 50%. А у нас, нас «нагинає» кожен президент і прем'єр-міністр, який прийшов до влади», - заявив Пальчевський.

Підприємець також висловив переконання, що кредит МВФ не можна використовувати на утримання державного апарату.

«Якщо брати в борг, то тільки не на утримання апарату людей, які нами керують і розбігаються з нашими мільярдами від Мальдів до самих до околиць. А брати потрібно великі суми, тобто 50 мільярдів, 100 мільярдів доларів, які дозволять нам створити робочі місця», - сказав Андрій Пальчевський.

Нагадаємо, в червні Україна отримала перший транш від МВФ у розмірі $2,1 млрд. За новою програмою stand-by на $5 млрд. 1 липня Андрій Пальчевський зареєстрував політичну партію «Перемога Пальчевського».

1