'Не лише готовий представити стратегію розвитку ринку, але й прозвітувати про те, що значна частина її положень вже реалізована на практиці', - Василь Максимюк

"Не лише готовий представити стратегію розвитку ринку, але й прозвітувати про те, що значна частина її положень вже реалізована на практиці", - Василь Максимюк

20.01.2012, 16:44

"Сьогодні повинен був відбутися черговий конкурс з затвердження генерального директора МТК "Калинівський ринок". Але в черговий раз цього не сталося, - прокоментував ситуацію нинішній керівник цього ринку Василь Максимюк. – Мені здається, що він переноситься вже навіть не в четверте, а більше разів. Чому знову не відбулося засідання конкурсної комісії мені невідомо. Можливо, журналісти знають це навіть краще за мене, бо всю інформацію беру саме зі ЗМІ. Додатковою інформацією не володію. Причин не знаю. У мене є кілька власних версій. Але для того, щоб пересвідчитися, яка з них правильна, я мав би знати позицію членів комісії та керівництва виконавчої влади. А мені вона невідома. Тому робити якісь голослівні заяви я не можу. Наразі засідання просто не відбувається.

 Під час проведення першого конкурсу на посаду гендиректора, який проходив у червні минулого року, члени комісії висловили учасникам зауваження щодо відсутності у них концепції розвитку ринку. Сьогодні не лише готовий був представити таку стратегію, але й прозвітувати про те, що за цей значна частина її положень на ринку вже реалізована на практиці. Мені приємно, що громадськість виявляє такий підвищений інтерес до цього питання. Адже чернівчани справді мають знати, що буде відбуватися з їхнім комунальним підприємством. Разом зі мною заяви подали четверо кандидатів. Причому, наскільки мені відомо, один з претендентів зробив це наприкінці грудня, вже після того, як в листопаді минулого року було продовжено термін прийому заяв. На мою думку, має бути обраний той, хто працюватиме з ринком, з підприємцями, а не на свої інтереси.

Умови, в яких ці люди займаються підприємницькою діяльністю, вимагають негайного покращення. На 80 відсотків ринок  стоїть у болоті. За 15 років, відколи там розмістили контейнери, майже нічого не мінялося. Ринок потребує глобальної зміни стратегії розвитку і швидкого реагування на всі виклики, які перед ним стоять. Саме тому, звітуючи про його успішну роботу наприкінці минулого року, я наголосив: якщо 2011 рік був роком виявлення раніше прихованих джерел надходження коштів та їхнього акумулювання, то нинішній – 2012 рік мав стати роком благоустрою та розвиту ринку. Саме це я хотів засвідчити членам конкурсною комісії: у адміністрації є можливість повністю змінити обличчя ринку".