Не дозволимо приватній компанії  збирати персональні дані чернівчан про квартири і будинки, - Віталій Ткачук

Не дозволимо приватній компанії збирати персональні дані чернівчан про квартири і будинки, - Віталій Ткачук

30.07.2015, 18:24

Біда не у довгих чергах у міськгазі, – наголошує Віталій ТКАЧУК, який представляє у Чернівцях «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». – Новий постачальник газу вимагає для укладання договорів надати йому копії документів, за якими він ймовірно зможе не просто відключати газ за борги, а робити щось значно більше.

- Дії ТОВ «Чернівцігаз збут» є юридично сумнівними, - підкреслює Віталій ТКАЧУК. – Дивно, що юристи про це або взагалі нічого не говорять, або звертають увагу чернівчан на зовсім другорядне, приміром на довгі черги у газових конторах. Хоча найперше потрібно захистити мешканців нашого міста від договорів, які можуть порушувати їхні права.  

З 1 липня чернівчани повинні сплачувати гроші за постачання газу до їхніх осель   приватній організації – ТОВ «Чернівцігаз збут». Щоб укласти з газовиками договір і отримати новий рахунок, газовики вимагають здати їм пакет документів.

- Ця вимога газовиків викликала у мене заперечення, – каже Віталій ТКАЧУК. – Адже потрібно віддати незрозуміло кому і навіщо копію паспорта та ідентифікаційного коду, технічний паспорт на будівлю, документ, що підтверджує право власності на квартиру та будинок.

За словами Віталія ТКАЧУКА, газовики повинні керуватися вимогами урядової постанови «Правила надання населенню послуг з газопостачання». Там чітко вказано, що споживачі газу при укладанні нового договору повинні не надавати копії, а лише пред’явити паспорт, технічний паспорт на будівлю і документ, що підтверджує право власності чи користування житлом.  

Навіщо, питається, газовикам потрібен від кожної чернівецької родини витяг з реєстру прав нерухомості майна, договір купівлі-продажу чи свідоцтво про право на спадщину?  При найменших боргах за газ з такими документами газовики зможуть не просто подати в суд на відшкодування боргу за рахунок квартири чи будинку. Існує вірогідність, що вони, мабуть, зможуть вчиняти з майном інші юридичні дії – каже Віталій ТКАЧУК. –  У руках приватної кампанії  може опинитися вичерпна інформація про власників квартир та саме житло. Наші персональні дані стають незахищеними, що також суперечить законодавству держави.  

У першу чергу це стосується пенсіонерів, малозабезпечених та багатодітних сімей.

- Ми, представники «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», будемо захищати чернівчан від протиправних дій, – запевняє Віталій ТКАЧУК. 

Чекаємо чернівчан у громадській приймальні партії  «УКРОП» за адресою: вулиця Шіллера, 5 (0673528787). 

Про це повідоляє прес-служба ЧОО «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»

ДОВІДКОВО:

1


КОМЕНТАРІ (7)

avatar

Ира

30 липня 2015 16:37

Зачем ты воруеш информацию у Якимчук Натальи, что ты можеш решать людям,какие советы ты можеш им дать , ты же профан в етом деле.Нам смешно, что ты лично сделал для города петрушка ты укропная перекрашеная и теде не стыдно! Лучше пой в Фазане повечерам я там тебя часто вижу!

avatar

Ира

30 липня 2015 16:43

нажаль, але дійсно, навіщо їм всі наші документи??? Повний абзац!!!

avatar

Микола

30 липня 2015 16:45

Що за брєд? Як можна віддавати копії всіх документів, те саме що купляти в магазині продукти додому і надавати всі документи на  квартиру де їх маємо їсти. це Україна - дєтка(

avatar

Анюта

30 липня 2015 16:59

Може в УКРОПІ і є патріоти , але це отнюдь не особа на світлині. На світлині тушка, яка вміє перефарбовуватись і перед виборами вигулькувати і себе піарити.

avatar

Штефан

30 липня 2015 17:20

Те що твориться в Чернівцігазі, то є повна вакханалія і знущання з громади Буковини. Коли вже настане кінець цьому безладу? Час забороняти ці монопольні компанії.

avatar

Мирослава

30 липня 2015 17:47

Вже час думати за кого голосувати в міську раду та на мера. Ці вже напрацювались. А цей мертвийдруг нехай іде співати разом з проектом олігарха Коломойського.

avatar

Нора

30 липня 2015 19:34