«Не для того я мерзнув на сході, щоб об мене витирали ноги»: на Буковині голова ОТГ заявив про тиск правоохоронців

«Не для того я мерзнув на сході, щоб об мене витирали ноги»: на Буковині голова ОТГ заявив про тиск правоохоронців

17.03.2018, 21:59

У Чернівецькій області голова Рукшинської об’єднаної територіальної громади, учасник антитерористичної операції Олег Горбатюк заявив про тиск, який чиниться на нього правоохоронними органами.

Про це Горбатюк заявив у ефірі передачі "Пряма відповідь", яка вийшла в ефір на телеканалі "Чернівці" 15 березня. 

Зокрема, він повідомив, що у нього є "особисті конфлікти з деякими працівниками управління захисту економіки"

"Насправді це дуже специфічна ситуація. (…) Нам держава виділила кошти на закупку нового автобуса - в розмірі 70% від потрібної суми. 30 відсотків мала профінансувати громада із власних коштів. Рекомендовано було купувати нові українські автобуси. Департамент освіти дав роз’яснення, що як прийме сесія, так і дійте. Це - "рекомендовано", це не закон", - розповів він.

"На новий "Еталон" у нас не вистачало коштів, тому що ціни зростали, курс зростав. Була пропозиція купити два "вживаних" автобуси. Ми оголосили тендер. (…) Відбувся тендер, ми оголосили переможців. До нас надійшов дзвінок з Служби безпеки України. Офіцер уточнював, чи ми не закуповуємо російські автобуси. Коли я пояснив, що ми купуємо два "беушні" автобуси і не російські, від СБУ до нас питання зникли", - повідомив Горбатюк.

"Це - шкільні автобуси MAN і Mercedes, які були шкільними у Європі. Один був у Норвегії, інший, якщо не помиляюся - у Німеччині. Це автобуси, які обладнані підйомниками для людей з інвалідністю. Mercedes - який опускається на подушках, щоб можна було довезти людину з інвалідністю на візку, закріпити її там. У MAN-а знімаються сидіння, де можна спеціально закріпити людину. І після цього нам заявляють, що ми купили "не ті" автобуси", - сказав посадовець.

"Я кажу - як, ви їх бачили? "Ну, ні, вони ж перероблені. То стандарт, як усі переробляють". Я кажу, ви би спочатку приїхали і подивилися на ці автобуси, а вже потім говорили, чи вони перероблені, чи це оригінальний "пасажир". На тому в нас закінчилося довготривала дискусія. Ніяк вони не могли довести, що ми злодії і злочинці та запропонували йти на угоду, що "от ми витратили кошти на додаткове обладнання, а автобус мав бути у справному стані". Автобус був і є у справному стані. Бо додаткове обладнання, про яке не говорять вони, це заміна масла у грудні, це зимові шини і акумулятори, які ми купили", - сказав Олег Горбатюк.

"Я не буду брати на себе відповідальність возити дітей на літній резині тільки тому, що хтось вбачає у цьому злочин. Ви їдьте взимку і своїх дітей возіть на літній резині. А ми наших дітей будемо возити на зимовій", - додав він.

Окрім того, Горбатюк повідомив, що у липні правоохоронці провели обшуки, під час яких були вилучені документи щодо будівництва парку та мосту.

"Звинувачення у розкраданні понад 1 млн грн. Парк побудований "з нуля". Міст побудований повністю. Але всі гроші вкрали", - іронізує Горбатюк.

На запитання ведучої, чи вважає він, що на нього намагаються здійснювати тиск, Горбатюк дав ствердну відповідь.

"Я в цьому переконаний", - сказав він. 

"У 2015 році до мене звернувся один із офіцерів. По одній справі, по другій... Ми надавали інформацію, яку було потрібно. А потім людину зацікавило на початку 2016 року, чому це атошники отримали землю на березі Дністра у Рашкові (ну, вони ще не отримали до сих пір, бо триває процедура, але рішення сесії було), а от він не отримав. Я відповів - немає питань, пишете заяву, даєте копію учасника бойових дій. Бо ми виключно їм даємо, більше нікому. І ми з радістю виділимо і вам", - розповів голова ОТГ.

"Тобто, ви не виділили потрібній людині діляночку землі на березі Дністра, відповідно, тепер маєте проблему?", - поцікавилась ведуча.



"Ну так, але я вже готовий до цього. Так само я їм про це заявляв: якщо я вчинив злочин, і ви його доведете, я готовий відповідати. Але хлопці, я не мерзнув на сході, і не робив роботу там задля того, щоб якесь незрозуміло хто витирало об мене ноги. І на цьому ми не зійшлися", - відповів Горбатюк.

"Були спроби, типу приходила до мене людина, яка дуже просила мене виділити землю. І готовий поділитися зі мною грішми, інший пропонував мені іншу "форму співпраці" за гроші. Але, слава Богу, я не ведуся на подібні речі. Для мене це є табу", - додав голова Рукшинської ОТГ.

Він додав, що планує подавати зустрічні судові позови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборчому окрузі Бурбака - один з кращих прикладів децентралізації в Чернівецькій області (+ВІДЕО)

Як відомо, Олег Горбатюк – колишній викладач ЧНУ, доброволець АТО. У 2015 році був обраний головою Рукшинської ОТГ Хотинського району Чернівецької області.

Джерело: molbuk.ua

1