Назара Горука сьогодні допитають в прокуратурі через міністрів

Назара Горука сьогодні допитають в прокуратурі через міністрів

23.01.2013, 15:11

Як повідомив www.buknews.com.ua Назар Горук - голова Чернівецької міської організації ВО "Свобода", депутат обласної ради - сьогодні вранці йому офіційно вручили повістку з вимогою з'явитися в прокуратуру на допит. Зустріч з прокурором призначено на 14.00 середи, 23 січня.

За словами свободівця, його викликають на допит як свідка подій, які мали місце під час приїзду до Чернівців міністрів закордонних справ Росії і України. А на своїй стіні у ФБ політик написав: "ЦІКАВО ОЧНА СТАВКА З ТИМ "ПОБИТИМ" МІЛІЦІЯНТОМ БУДЕ? БУЛО Б ЦІКАВО ЗАПИТАТИ ХТО КОГО БИВ !!! І ХТО БУЛИ ТІ ЛЮДИ В ЦІВІЛЬНОМУ ЯКІ ПО ЗВІРЯЧОМУ ЛАМАЛИ ПРАПОРИ!" А за день до цього: "Чернівецька прокуратура запрошує мене  на допит повязаний з подіями приїзду Лаврова! До речі запросили толерантно! Побажайте мені твердості-сили духу !"

Як www.buknews.com.ua  вже повідомляв, Чернівецька прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом побиття міліціонера, який отримав тілесні ушкодження в сутичці зі "Свободою". У прокуратурі стверджують, що під час інциденту були завдані тілесні ушкодження працівнику міліції, який навіть перебував у лікарні. Дане повідомлення зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. За цим фактом відкрито кримінальне провадження і розпочато досудове розслідування, яке здійснює прокуратура Шевченківського району м.Чернівців.  Згідно з версією прокурорів, 13 січня 2013 року приблизно о 15 год. група людей під прапорами ВО «Свобода», ігноруючи рішення Чернівецького окружного адміністративного суду про заборону у місцях проведення заходів щодо організації візиту на Буковину делегацій Міністерств закордонних справ України та Російської Федерації 13-14 січня ц.р., рухалася в напрямку Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича і намагалася провести акцію протесту. На вимогу правоохоронців виконати рішення суду та припинити проведення акції протестувальники не відреагували. Більше того, почали чинити опір і намагалися вийти на проїжджу частину дороги і тим самим заблокувати рух кортежу Міністрів.

Водночас Управлінням МВС України в Чернівецькій області за фактом невиконання судового рішення відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 382 Кримінального Кодексу України.

Крім того, статтею 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність за порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, в т.ч. накладення штрафу від десяти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

1


КОМЕНТАРІ (12)

Горук наступний мер Чернівців.

avatar

Знаючий

23 січня 2013 11:27

Ви знаєте а я підтримую. Було б побільше б таких хлопців і країна була б іншою.

avatar

Фист

23 січня 2013 11:28

Цікаво а Каспрук прийде під пролкуратуру давати інтервю. :) Так як він роздавав тоді коли хлопців били

avatar

Тобіж

23 січня 2013 11:30

Та він у штани насцяв з переляку, коли отримав ту повістку. Що за блеяння: Побажайте мені твердості-сили духу !"??? Дисиденти, коли йшли на десятиріччя в тюрму, так не блеяли. Невідомо ще як він себе поведе, якщо його там закриють. А хто сказав, що це не сценарій влади, щоб підняти йому те, що в нього не піднімається (рейтинг, а ви що подумали:)?). Він жеж допомагає їм проти справжньої опозиції. Згадайте останні вибори. Чого його викликають, а не  Мельничука? Бо той видно ще не фист продався. Така та чернівецька свобода.

avatar

Скептик

23 січня 2013 11:33

ой. яка активність. панове з Свободи! Які ви неупереджені! які ви чемні до політичних союзників! Та з такими, як ви, ця країна точно почне квітнути і пахнути! Чи просто пахнути...

avatar

ой

23 січня 2013 11:36

Замість того щоб підтримати людину яка бореться за вас. Ви як холоп брудом поливаєте. Може це насправді ви владі підігруєте? Бо влада розуміє що за Горуком йдуть у бій. А Мельничук для кого конкурет? Хоча може й не поганий хлопака.

avatar

До скептика

23 січня 2013 11:45

При чому тут Свобода і неупередженість? Правду пишу.

avatar

фист

23 січня 2013 11:46

Це тебе міцніше на гачок садять, щоб не зірвався на всяк випадок. Мусиш тепер глибше підсідати на голку, раз з самого початку підіграв Папайці, коли підбив своїх  проголосувати  за подолання вета Федорука на незаконний регламент. На виборах ти ніби теж непогано проти своїх попрацював. Тепер тобі видно розкажуть, що маєш робити під час наступних виборів мера міста. Будеш гарно поводитися -  випустять і ще може грошенят підкинуть на розкольну кампанію. Зри в корень! А щодо Мельничука, то хоча б заради маскування його хапросили. І чого тих силовиків лиш тільки учать, за що народні гроші отримують? Нерофесійне прикриття приготували Горуку!!!

avatar

Не сци, Назарку

23 січня 2013 12:08

Що ти блеєш? Смішно... Не має навіть про що з тобою попереписуватись...

avatar

фист

23 січня 2013 12:13

Не треба було Горука кидати на виборах до ВРУ і все було б добре для Яценюків. А тепер звиняйте.

avatar

Журналіст

23 січня 2013 12:14

назар - провокатор, який уявив, що він великий політик. А насправді - недоторканості немає, а його дії та дії колег по партії можна при бажанні цілком законно кваліфікувати за наступними ст.ст Кримінального кодексу України: 

Стаття 293. Групове порушення громадського порядку - Організація групових  дій,  що  призвели до грубого порушення громадського порядку караються штрафом до п'ятдесяти  неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.  

Стаття 296. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з 
мотивів   явної   неповаги   до  суспільства,  що  супроводжується 
особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, ч. 3. Дії,  передбачені частинами першою або другою цієї статті, пов'язані   з   опором  представникові  влади  або  представникові громадськості,  який  виконує  обов'язки  з  охорони  громадського 
порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії, - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

  Стаття 342. Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, ч.2 - карається штрафом   від   ста  до  двохсот  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців,  або  обмеженням  волі  на  строк до чотирьох років,  або позбавленням волі на строк до двох років.

 


Якщо була команда фас, порвуть Назара як Тузік грелку. 
Якщо їде імітація, як з боку Свободи, так і прокурорів, 
поговорять, ще раз попіаряться і розійдуться.

avatar

Kiler

23 січня 2013 21:52

А скажіть мені, який результат акції Назара та Свободи? Написали про це газети, показали на ТВ. Користь від акції нульова. Чому? Бо замість бійки з міліцією, можна було б встановити пікет на заїзді до Георг Палацу. Зібрати культурно людей, з великими плакатами. Показати себе дорослою, культурною політичною силою. Та й владі не треба було боятися і забороняти акцію. Треба було визначити 3-4 площі, по одній для всіх бажаючих - мітингуйте. А так, одні в поклоні заборонили, інші поштовхалися, як п’яні парубки на сільській дискотеці...

А результат? Хто не поважав Свободу, той після цього й не буде... А Свободі потрібно відійти від дитячих ігор, расистських заяв, стати не "партією галичан та бандерівців", як люблять кричати їх опоненти, а партією всіх громадян України, НЕЗАЛЕЖНО від національності, соціального статусу, рідної мови, релігійних поглядів. І тоді це стане дійсно Партією "Свобода"... 

avatar

Kiler

23 січня 2013 21:53