Навколо чернівецького храму Успіння Пресвятої Богородиці  УГКЦ вперше в Україні демонтують огорожу

Навколо чернівецького храму Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ вперше в Україні демонтують огорожу

13.12.2020, 13:26
У Чернівцях відбулася знакова подія для міста! Фахове журі обирало переможців серед трьох представлених робіт щодо комплексного благоустрою храмової територої Катедрального Собору Успіння Пресвятої Богородиці на вул. Якоба фон Петровича, 20 в м. Чернівці.
 
Про це повідомила головна архітекторка Чернівців Наталія Хілько. 
 
«І в чому ж знаковість?» - скажете Ви. Це, мабуть, вперше в Чернівцях (а можливо і в Україні), коли священнослужителі звернулися до міської ради з проханням не просто впорядкувати територію, а ДЕМОНТУВАТИ ОГОРОЖУ! Це неймовірно сучасний, прогресивний та урбаністичний крок, адже декомунізації потребують не тільки назви вулиць а й міський простір.
 
Чернівцям негайно потрібний кардинально інший підхід до формування міського простору, головною метою якого є не тільки формування комфортного та функціонального середовища, але й зміна відношення людей до простору як до власного. Реалізуючи даний проект, ми не просто відновимо історичну справедливість, а й отримаємо нову публічну локацію.
 
Дякую, Єпископ Чернівецький преосвященний кир Йосафат Мощич, за прекрасну ініціативу! Вірю що даний проект допоможе змінити відношення людей до простору – люди почнуть усвідомлювати, що огорожі в місті не потрібні, бордюри не повинні бути білими, автомобільні шини не слід використовувати для благоустрою території, а зелений газон краще, ніж зорана клумба. Виставка робіт триватиме на протязі тижня безпосередньо в Соборі.
 
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
 
1