Нацрада позапланово перевірила ТВА через сюжет з прес-конференції Клічука і передала до суду протокол про адміністративні правопорушення

Нацрада позапланово перевірила ТВА через сюжет з прес-конференції Клічука і передала до суду протокол про адміністративні правопорушення

25.12.2020, 10:20

За результатами моніторингу мовлення ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ТВА», м. Чернівці (НР № 01569-м від 06.12.2019), за 16.11.2020 у передачі новин «Тема дня» зафіксовано трансляцію (о 19.10) сюжету про пресконференцію суб’єкта виборчого процесу – кандидата на посаду Чернівецького міського голови Романа Клічука (партія «Єдина Альтернатива»). На фоні партійного банера «Є Альтернатива» кандидат озвучив перші кроки на посаді у разі його обрання. Вищезазначений сюжет містить приховану передвиборну агітацію, що є ознакою порушення ліцензіатом вимог: частин четвертої, п’ятої статті 51, частин четвертої, восьмої статті 57 Виборчого кодексу України, пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

У зв’язку з цим на засіданні Національної ради 10.12.2020 рішенням № 1608 було призначено позапланову виїзну перевірку ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ТВА», м. Чернівці.

На виконання наказу голови Національної ради № 5а/242 від 10.12.2020 було здійснено позапланову виїзну перевірку ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ТВА», м. Чернівці, за результатами якої складено Акт № 175 від 16.12.2020.

У ході перевірки на підставі моніторингу мовлення ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ТВА», м. Чернівці, за 16.11.2020 у передачі новин «Тема дня» зафіксовано трансляцію (о 19.10) сюжету про пресконференцію суб’єкта виборчого процесу – кандидата на посаду Чернівецького міського голови Романа Клічука (партія «Єдина Альтернатива»). На фоні партійного банера «Є Альтернатива» кандидат озвучив перші кроки на посаді у разі його обрання.

Вищезазначений сюжет було визнано таким, що містить приховану передвиборну агітацію, що є порушенням ліцензіатом вимог.

У зв'язку з цим Національна рада ВИРІШИЛА: 1. Взяти до відома результати перевірки ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ТВА», м. Чернівці. 2. Протокол про адміністративні правопорушення № 49 від 16.12.2020 направити до суду для розгляду справ про адміністративні правопорушення. 3. Про виявлені за результатами перевірки факти недотримання вимог Виборчого кодексу України щодо порядку ведення передвиборної агітації проінформувати Центральну виборчу комісію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готовий простягнути руку всім, у кого такі ж пріоритети": мер Чернівців відмовився від судового позову проти каналу "ТВА" через сюжет про несплату податків

Нацрада хоче анулювати ліцензію телеканалу “Чернівецький промінь”

1