Наступне засідання у справі Ростислава Білика відбудеться 22 жовтня

Наступне засідання у справі Ростислава Білика відбудеться 22 жовтня

21.10.2020, 16:16

У четвер, 22 жовтня, о 10:00 відбудеться судове засідання у справі підкупу виборців на місцевих виборах 2015 року. Обвинувачений – депутат Чернівецької міської ради, Ростислав Білик. Засідання відбудеться за адресою: вул. Головна, 105, Першотравневий районний суд. Форма: Кримінальне судочинство

Нагадаємо, 24 вересня в Першотравневому районному суді м. Чернівці в судовому засіданні у справі Білика було допитано одного із свідків - члена Дільничної виборчої комісії №730506 на місцевих виборах 2015 року.

Таким чином, загалом у вказаній справі вже було допитано 6 свідків (поміж них, одного ключового).

Однак, вкотре не прибули заявлені стороною обвинувачення у даній справі ключові свідки, які раніше вже були засуджені за організацію підкупу виборців на користь кандидата в депутати до Чернівецької міської ради від партії «Рідне місто» - Ростислава Білика.

Також, прокурор подав до суду клопотання про виклик в судове засідання чотирьох інших свідків, шляхом надіслання їм судових повісток.

Суд на місці ухвалив: задовольнити клопотання прокурора, оголосити у справі перерву для подальшого виклику свідків в наступне судове засідання.

 За коментарями звертайтеся:

Богдан Старик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у  Чернівецькій області

    Анна Ноголь, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області 

Довідково:Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

1