'Народний контроль' грається з Каспруком  і заграє з виборцями

"Народний контроль" грається з Каспруком і заграє з виборцями

23.12.2016, 19:45

Депутат Чернівецької міської ради Ярослав Петришин (фракція "Народний контроль") оприлюднив своє бачення питання про кредит ЄБРР на нові тролейбуси для чернівчан, а також про перспективи співпраці його фракції з Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком. 

Допис відповідного змісту депутат Ярослав Петришин  розмістив на своїй сторінці у ФБ. 

Пропонуємо його увазі читачів без редакційних правок. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати провалили питання закупівлі 50 нових тролейбусів для Чернівців: Каспрук ставить питання про достроковий розпуск міськради (+ВІДЕО)

"Тролейбуси, кредити, відкати та цирк на дроті

Хочу поділитися своїм баченням про кредит ЄБРР на нові тролейбуси. Вчора з подачі Народного Фронту чернівецьке медійне поле вибухнуло інформацією, що депутати не хочуть, щоб чернівчани їздили на новеньких тролейбусах.

Що відбулося насправді...

Оскільки у мене не було часу детально ознайомитися з цифрами (у ЧМР депутатів не прийнято ознайомлювати з деталями мільйонних кредитів заздалегідь, бо тоді у них з'являється багато неприємних для чиновників запитань), то оперувати точними цифрами не буду, а тільки приблизними.

Всі згодні, що треба збільшувати тролейбусний парк. Два свіженькі БУ тролейбуси вже курсують містом і спричинили неабияку паніку серед перевізників.

Ще два на підході - проходять ТО. Якщо таких тролейбусів буде не чотири, а сорок - перевізникам на ринку перевезень буде дуже непереливки.

Новий тролейбус виглядає гарніше, свіжіше, ніж БУ, але виконує ту ж саму функцію - возить пасажирів.

Коштує при цьому у 9 разів дорожче.

Якщо задати собі запитання - що ефективніше, випустити на рейс один новий тролейбус, чи дев'ять БУ(на ходу і в прийнятному стані) - то я більш схильний до другого варіанту.

Хтось скаже - на нові нам дають кредит, а старі треба закуповувати за власні кошти. Згоден, але у нас Є власні кошти, які пиляться на рахунках ОщадБанку.

Фракція "Народний Контроль" ще не прийняла остаточного рішення про голосування за кредит на нові тролейбуси.

Можливо варто об'єднати обидва напрямки роботи і брати як нові, так і БУ тролейбуси.

Можливо нам поки не варто брати цей кредит, бо на відсотки і тіло платежу ми можемо щороку капітально ремонтувати таку вулицю, як Проспект Незалежності.

Тому виникає запитання - що краще, їхдити на БУ тролейбусах по якісних дорогах чи на новеньких по ямах вибоїнах та гармошках.

Крім того швидше за все нові тролейбуси - це будуть тролейбуси або вітчизняниго, або білоруського виробництва.

Колись, коли я купував на фірму автомобіль - у мене був вибір - купити нову таврію у кредит чи 8-річний Фольксваген Кадді за власні кошти. Я кілька днів міркував, ознайомлювався з таврією, умовами кредитування, але вибрав все таки БУ фольсваген.

А коли Максим Юрійович висловлюється на ТВА різко проти БУ тролейбусів, Олексій Павлович на сесії каже депутатам, що якщо румуни побачать, що Чернівці готові платити гроші за БУ тролейбуси і тепер навряд чи дадуть нам 300 своїх БУ тролейбусів на шару, я чітко розумію, що хлопці грають кІна.

Я вірю у чесність Олексія Павловича, але з огляду на те, що акцент з необхідності тролейбусів зміщується на необхідність брати кредит, починаю задумуватися, а може за кредитом - слідую відкат і деякі нехороші люди хочуть наглим чином використати нашого чесного мера у власних шкурних інтересах?

І ще коли нам кажуть: чернівчани достойні їздити на нових тролейбусах - то це популізм чистої води.

Я ж можу сказати: чернівчани достойні їздити на нових електромобілях - давайте купимо по одному на кожну родину, існують такі класні умови кредитування.

Об'єктивна реальність така - більшість чернівчан їздять на БУ автомобілях і якщо будуть їздити на БУ тролейбусах - трагедії не буде, особливо, якщо на зекономлені кошти ми відремонтуємо центральні дороги міста.

Таким чином, якщо Олексій Павлович чи Максим Юрійович вважають, що цей кредит потрібен - ми готові вести діалог та вислуховувати і обговорювати аргументи.

А якщо є бажання влаштовувати цирки та вертепи з погрозами розпуску міськради - то це давайте без нас. Ми вже довго спостерігаємо ріалтайм шоу з Максимом Бурбаком та Ростиславом Біликом, де політична сила, переможець виборів у ВР, яка мала свого прем'єра, має свого міністра внутрішніх справ, не спромоглася навіть нормально висунути звинувачення та зібрати докази, які лежать на поверхні.
Тепер буде ще одне ріалтайм шоу - розпуск чернівецької міськради :)

Депутати та активісти Народного контролю ГОТОВІ до співпраці з Олексієм Павловичом та іншими політичними силами у ЧМР на благо міста". 

Yaroslav Petryshyn

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народний контроль" і "Свобода" у Чернівцях бояться йти на перевибори

1


КОМЕНТАРІ (2)

Поц чистой воды этот петришин . Как такое тупое попало в гор совет .  Гнать бездаря и взяточника в шею .

avatar

Таваровед

25 грудня 2016 01:05

Петришин все правильно пише. краще їздити бу тролейбусами по нових дорогах, ніж новими по ямах. Крім того нові через 2 роки стануть такими самими бу

Навіщо нам кредит, на ще й у Євро ???

avatar

Богдан

04 січня 2017 13:07