'Народний фронт' вимагає розслідувати можливі зловживання у сфері фінансування Збройних Сил, - заява

"Народний фронт" вимагає розслідувати можливі зловживання у сфері фінансування Збройних Сил, - заява

13.10.2017, 02:04

Фракція "Народного фронту" заявляє про нову кампанію з метою дискредитації, цього разу пов'язаною з оборонним комплексом.

Не навівши жодного конкретного факту причетності представників "НФ" до можливих зловживань в сфері безпеки та оборони, деякі ЗМІ поширили маніпулятивні та замовні матеріали, які мають характер масштабної кампанії проти нашої політичної сили.

Відтак, фракція наголошує - ця інформація є цілковитою брехнею, питання розпорядження коштами оборонного бюджету та торгівлі зброєю не входить у компетенцію міністрів від нашої політичної сили, а своєю роботою в парламенті фракція "Народного фронту" кожною своєю дією виступала, працювала і працює на розбудову наших Збройних Сил.

Саме тому ми закликаємо Генеральну прокуратуру та Національне антикорупційне бюро України негайно розпочати розслідування можливих зловживань у сфері фінансування і матеріального забезпечення Збройних Сил України та національної безпеки загалом. Ми, як і все українське суспільство, вимагаємо прозорості та розслідування корупції в надважливій темі оборони і звіту правоохоронних структур.

Також нагадуємо, три роки проти "Народного фронту" тривають проплачені інформаційні атаки, про що відомо, зокрема, із зізнань олігарха-втікача Онищенка. 30 мільйонів доларів, за словами Онищенка, він отримував на знищення Уряду Арсенія Яценюка, підкуп журналістів і ЗМІ.

Сьогодні маємо черговий прояв нахабної і цинічної інформаційної кампанії явно з політичною метою. Це відбувається після того, як представники "Народного фронту" публічно поставили питання про відповідальність вищих посадових осіб сфери оборони за підрив обороноздатності країни внаслідок пожеж на військових складах.

Саме тому ми вимагаємо від ГПУ та НАБУ розпочати кримінальне розслідування щодо можливої корупції у питаннях оборони та національної безпеки, встановити і покарати винних. Кожна посадова особа, яка запустила свої брудні липкі руки у військовий бюджет, повинна бути негайно прибрана від державних грошей, оскільки це не просто злочин – ми вважаємо такі дії державною зрадою.

1