Народний депутат України Іван Рибак вимагає від Президента і силовиків негайно припинити відкриту підривну роботу ворога на нашій території, на наших телеканалах

Народний депутат України Іван Рибак вимагає від Президента і силовиків негайно припинити відкриту підривну роботу ворога на нашій території, на наших телеканалах

08.07.2019, 12:32

Народний депутат України Іван Рибак жорстко розкритикував ініціативу кума Путіна організувати телеміст між "Newsone"  та  провладним російським телеканалом "Россия-24".

- З обуренням прочитав новину, що канал "Newsone" погодився на абсолютно провокативну пропозицію від провладного російського телеканалу "Россия-24" про телеміст "Надо поговорить".

- Цей міст з нашого боку ініціює Медведчук - кум Путіна.

 - Зараз Медведчук, вірогідно, за гроші Кремля скуповує український медіа-простір. Днями з каналу ZIK пішли кращі журналісти - патріоти України. Це сталося одразу після того, як канал став власністю Медведчука. І тепер ця безцеремонна, принизлива пропозиція від путінського зливного бачка. Крім телеканалів, цей проросійський політик володіє низкою сайтів, через які розповсюджує в Україні проросійські меседжі, які є елементами гібридної війни. Продовжують медіазомбування українців.

- Нам нема про що розмовляти з ворогом, тим більше, в телеефірі на проросійському каналі, під посмішки тих російських ведучих, котрі поливали брудом Україну і виправдовували агресію та анексію Криму всі ці роки. Нагадаю, це заборонений в Україні телеканал, - вважає Іван Рибак. 

- А "пагаварить" росіяни мають прийти з білим прапором, звільнивши окуповані території та Крим. А також наших військовополонених моряків, усіх полонених українців, котрі перебувають у російських тюрмах, всіх політв'язнів. А ще виплативши компенсації за зруйнований Донбас, вкрадені заводи, понівечений Крим. Доки вони це не зроблять, переговорниками з українського боку можуть бути лише 122 міліметрові гаубиці, системи залпового вогню "Град" та "Джавеліни". У них мова коротка.

- А те, що Медведчук та іже з ним дійшли до верху цинізму у той час, коли щодня дістають поранення та гинуть наші вояки, є не просто провокацією, а злочин проти українського народу. Розгортається новий формат наступу на Україну на всіх фронтах, і у першу чергу у медіа, які довели свою ефективність у задурманенні мізків мас. Це пряма загроза національній безпеці держави, яка вимагає ефективної протидії.

- А Президент, за таких розкладів, має дати чітку відповідь суспільству, що відбувається у державі після його інавгурації. Більше того, СБУ та РНБО мають отримати від нього наказ негайно припинити відкриту підривну роботу ворога на нашій території, на наших телеканалах. Доки не спрацював ефект доміно, на який розраховує ворог, - каже Іван Рибак. 

 ДОВІДКОВО: 

Український телеканал NewsOne, пов'язаний з кумом Путіна Віктором Медведчуком, зібрався 12 липня провести двогодинний телеміст з "Росією 1" під назвою "Треба поговорити" за прикладом телемосту між СРСР і США, який провели 1985 року.

Про це оголосив російський пропагандист Дмитро Кисельов.

"Відверта розмова між простими людьми давно назріла, і вона відбудеться 12 липня між студіями каналу "Росія" в Москві і каналу "NewsOne" у Києві. Ведучі - Марія Ситтель з Андрієм Малаховим і Олена Кирик з Василем Головановим з Києва. Припадете", - анонсував Кисельов у ефірі передачі "Вести недели".

Медведчук балотується до Верховної Ради, вибори відбудуться 21 липня.

Нагадаємо, що український парламент восени 2018 року запропонувала Раді національної безпеки й оборони ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і "NewsOne", пов'язаних з Віктором Медведчком.

РНБО своєю чергою доручила Службі безпеки України перевірити юридичні особи цих телеканалів на причетність до терористичної діяльності, оскільки, відповідно до закону про санкції, вони можуть застосовуватися до юридичних осіб - резидентів України, тільки якщо вони причетні до тероризму.

Після цього до сферу впливу Медведчука потрапив ще один телеканал - ZIK.

1