Народний депутат України  Іван Рибак: 'Кращої за свою Конституції не буває!'

Народний депутат України Іван Рибак: "Кращої за свою Конституції не буває!"

28.06.2018, 13:23

Шановні буковинці!

Історично склалося так, що територія Буковини в різні періоди  тимчасово перебувала у складі інших імперій та держав. Наші предки жили за законами їх конституцій. Проте історичний досвід свідчить, що кращої за свою Конституцію не буває. А ми маємо чи не найкращий головний звід законів у світі.

Ще Конституція Пилипа Орлика була взята за основу конституцій кількох європейських держав. Управлінський устрій, який був закладений Запорізькою Січчю, був чи не першим зразком демократії. Тому ми маємо поважну історичну традицію.

Конституція України є важливим засадничим документом, і це розуміють наші громадяни. Саме спроби колишнього президента переписати Конституцію під себе підняли людей на Революцію Гідності. Конституцію, яка гарантує забезпечення прав людини, незалежність та соборність, вдалося відстояти. Як і Україну.

Тому наш головний документ має ще більшу вагу. І тут важливим є чітке його дотримання та виконання, бо лише це є гарантією побудови розвинутої демократичної держави, де людина є головною цінністю.

Дозвольте привітати вас з Днем Конституції - цього важливого і дієвого атрибуту нашої незалежності, нашої демократії.  Добиваймося разом беззастережного виконання законів усіма гілками влади, державними інституціями, кожним українцем зокрема!

Лише спільно ми поборемо ворога, викорінемо корупцію, вибудуємо правову державу. Нехай мир і взаємопорозуміння сприяють подальшій розбудові України, становленню достатку в кожній українській сім’ї. Зі святом!

 

З повагою,

народний депутат України  Іван Рибак   

1