Народний депутат України Анна Скороход розповіла, що у фракції 'Слуга народу' видають зарплати у конвертах

Народний депутат України Анна Скороход розповіла, що у фракції "Слуга народу" видають зарплати у конвертах

15.11.2019, 11:54

Народний депутат України Анна Скороход розповіла, що у фракції "Слуга народу" видають зарплати у конвертах.

Про це вона повідомила після засідання фракції, на якому її виключили, трансляцію вів "Прямий".

"Які хабарі? Мені зараз розповіли, що я пропонувала по три тисячі доларів. Тут зарплати по п’ять тисяч в конвертах, а ви говорите три тисячі доларів за рішення в комітеті", - сказала Скороход.

На запитання хто і кому дає зарплати в конвертах народний депутат не відповіла.

"Ви самі бачили, були зафіксовані випадки передачі конвертів і всього іншого", - сказала Скороход.

Під час засідання фракції "Слуга народу" 15 листопада було прийнято рішення виключити народних депутатів Антона Полякова та Анни Скороход зі складу фракції.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олександр Дубінський.

"Виключили Полякова та Скороход. Проголосували більшістю за НЕ виключення двох кнопкодавів. Молодці", – написав він.

Як прокоментував журналістам народний депутат Антон Поляков, у фракції не було законних причин для виключення його з фракції.

"Конкретних якихось фактів і доказів, чому я не відповідаю, як я не відповідаю і чому, крім того, що у мене є свій Telegram-канал, в якому я написав, що нас загнали вчора в підвал... Крім цих фактів... Чесно кажучи , я не зрозумів. Тобто Давид Арахамія одночасно говорить, що у мене позиція, інакомислення не може бути підставою виключення... Але при цьому він говорить: "ось у тебе позиція, ти не з нами пливеш"... Я не розумію, а куди ми пливемо? Я взагалі-то пливу з президентом в одному напрямку...", - сказав Поляков.

Він розповів, коли Богдан викликав депутатів в Офіс президента, були питання по ФОПам, по БФРу.

"Зараз таблиці ніякої немає. Покажіть, в чому саме і де я не так ... По землі? Ну, я пояснював, що можна альтернативний проект внести ... І ті правки, які хочуть внести до другого читання - не законні. Не можна в тіло законопроекту згідно регламенту такі значні зміни вносити. Не можна, 114 і 166 статті. Тобто ми не зможемо внести туди ні референдум, ні обмежень щодо іноземців. Ми цього не зможемо зробити, або вони зроблять це незаконно. Куди ми йдемо? Чия ми партія? Партія Богдана чи партія "Слуга народу"? Мені вчора ввечері пересилають повідомлення, буквально на нашому каналі... І після цього відразу ж мені якраз питання по Скороход. І я теж сказав: "хлопців, перед тим, як когось виключати, незаконно речі, давайте спочатку якісь докази. Заява одного з керівників фракції не є підставою для виключення", - додав Поляков.

"Так, нас з Антоном виключили з фракції. Я думаю, що це позитивний момент, тому що тепер ми можемо без переслідувань говорити те, що думаємо і голосувати дійсно за програму президента, а не за лобістські закони, які нам пхають під гаслами і егідою законів президента. Ми ніколи не йшли проти президента, ми його завжди підтримували і будемо підтримувати. Всі говорять, що ми йдемо від Радянського союзу, тільки я цього не бачу. За інакомислення і наявність своєї думки, за те, що ми його висловлюємо прямо - нас політично переслідують. Переслідують сім'ї, переслідують особисто, погрожують...", - прокоментувала своє виключення Анна Скороход.

Раніше повідомлялося, що підприємця Олексія Алякіна, який є цивільним чоловіком депутатки Анни Скороход, затримали повторно вранці 14 листопада.

Як відомо, 14 листопада депутат президентської партії "Слуга народу" Анна Скороход звинуватила владу у переслідуванні її чоловіка через її голосування всупереч рішенню фракції.

Нагадаємо, 31 жовтня Скороход розплакалася у Верховній Раді через небажання колег розглядати запропоновані нею поправки до законопроекту про анбандлінг в "НАК Нафтогаз України".

1