Максим Бурбак розповів історію про коробочку ціною 200 тисяч гривень, що врятує не одне життя

Максим Бурбак розповів історію про коробочку ціною 200 тисяч гривень, що врятує не одне життя

30.09.2015, 22:52

Народний депутат України Максим Бурбак нагадав історію про те, як на Чернівеччині планували тихцем закрити відділ виробництва препаратів крові Хотинського відділення Чернівецького обласного центру служби крові.  

-  Рік тому у розпал передвиборчої компанії у місті Хотин до мене звернулись працівники місцевого відділення центру служби крові, - розповів народний депутат України Максим Бурбак. - Вони були обурені відсутністю підтримки з обласного центру,центр повинні були вже закривати - відсутність коштів на утримання. Робилось це планомірно розпочинаючи з часів керування в області папієво-фірташевської "команди з покращення краю, де варто жити". В розпал бойових дій на Сході нашої країни хотіли зачинити такий потрібний заклад, який виробляв багато препаратів крові. Або, не дай Боже якесь лихо, потерпілого треба було б везти до обласного центру в Чернівці, а це - понад 150 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна робити ґешефт на крові під час війни?

- Разом з колективом взялись за збереження такої потрібної установи, - продовжив розмову народний депутат України Максим Бурбак

- Минув рік. І як приємно було сьогодні під час прийому виборців поспілкуватись з працівниками Хотинського відділення центру крові, які презентували препарат "Розчин альбуміну людини 10%" вироблений у їхній установі на новому обладнанні. Вкрай потрібна установа врятована, робочі місця збережені, виробництво життєвонеобхідних ліків налагоджено. Діло лише за малим. Треба 200 тисяч гривень для оплати послуг лабораторій з сертифікації даного препарату. Офіційно звертаюсь до Чернівецької обласної ради з пропозицією за результатами перевиконання бюджету за 9 місяців цього року (я впевнений воно є) профінансувати процедуру сертифікації цього лікарського засобу. До речі, вартість 100 мл розчину приблизно 800 гривень. І він може врятувати багато життів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники Хотинського відділення центру служби крові нагадали, що кров людська - не водиця

1