Народний депутат Андрій Пишний стверджує, що депутати з опозиційних фракцій працюють в комітетах

Народний депутат Андрій Пишний стверджує, що депутати з опозиційних фракцій працюють в комітетах

09.05.2013, 17:55

"Другий день поспіль вислуховую претензії: "ці кончені депутати не працюють в комітетах у визначені планом роботи дні 7 та 8 травня".

По- перше, згрібати усіх депутатів до купи і таврувати ганьбою зручно, популярно, але м'яко кажучи, не коректно. Вчора і сьогодні, без жодних проблем, знайшов на роботі усіх в кому була потреба : Арсеній Яценюк, Андрій Іванчук, Павло Петренко, Володимир Полочанінов, Лілія Гриневич...

Це лише моі робочі зустрічі, помічники доповідали, що працювали в ці дні ще з багатьма депутатами фракціі "Батьківщина". Знаю, що ударівці Оксана Продан, Ірина Геращенко, Віктор Чумак так само працюють. Думаю, це далеко не повний перелік депутатів опозиціі для кого робота в комітетах так само важлива, як і пленарні дні.

По-друге, комітети, іх секретаріати та підкомітети працюють в тому ритмі, який задає керівництво.

По-третє, ефективність роботи народного депутата пропоную оцінювати, в першу чергу, за його законотворчою активністю, а не за фізичною присутністю в комітеті - чого дурно там стільці амортизувати коли голова фактично розпустив секретаріат до 13 травня. Краще, зі своєю командою засісти за розробку чи аналіз законопроектів, чим, власне, і займалися.

Нам крок за кроком, сесія за сесією доведеться ламати українську політичну традицію - нелімітованого відпочинку і робити це, в першу чергу, за рахунок власного прикладу.

До чого я це все кажу: хто прийшов в парламент працювати - той працює і в цьому дуже легко пересвідчитись", пише Андрй Пишний.

Джерело: svobodaslova.in.ua

Глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк провів великодні канікули в Єрусалимі, але вже 7 травня знаходився у Києві і повернувся до роботи, запевнили у прес-службі політика.

"Арсеній Яценюк Великодні свята відзначив з родиною на Святій Землі, в Єрусалимі. Принагідно заїхав на море. Він оприлюднив фотографію з цього короткого відпочинку на своїй сторінці у Facebook ", - зазначили у прес-службі політика "Українській правді", коментуючи фото із відпочинку на Мертвому морі, яке політик оприлюднив на своїй сторінці у соціальній мережі.

Речники політика уточнили, що з 7 травня Арсеній Яценюк знаходиться в Києві й повернувся до роботи.

Громадянська мережа "ОПОРА" з'ясувала, що народні депутати не працювали 7 та 8 травня у комітетах і фракціях, як це передбачено календарним планом роботи Верховної Ради.

Такого висновку активісти мережі дійшли після проведеного ними дослідження, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Відповідно до календарного плану роботи Верховної Ради України, 7 та 8 травня депутати мали б працювати в комітетах, комісіях та депутатських фракціях. Цей період є підготовчим до пленарних засідань, які відбудуться з 14 по 17 травня. Однак у графіку роботи парламентських комітетів Верховної Ради, де зазвичай оприлюднюється порядок денний засідань, інформація про будь-яку діяльність депутатів у комітетах 7 та 8 травня відсутня», - зазначають в ОПОРІ.

Як наголосили в організації, закон про комітети ВР України передбачає, що вони будують свою роботу на принципах плановості, тому непроведення засідань у визначені для цього дні суперечить профільному законодавству. «Згідно зі статтею 9 Закону «Про комітети Верховної Ради України», комітети інформують громадськість про свою діяльність на сайті Верховної Ради, в глобальній мережі Інтернет, у газеті «Голос України» та інших засобах масової інформації. Не оприлюднено цих даних і на офіційних сторінках комітетів в Інтернеті та у газеті «Голос України», - йдеться у повідомленні.

Активісти ОПОРИ звернулися до нардепів та працівників секретаріатів комітетів, які підтвердили, що засідання не відбуваються.

У мережі зазначили, що це не перший випадок порушення плану роботи Ради депутатами сьомого скликання, зокрема, за даними ОПОРИ, у період з 22 по 26 квітня засідання провели лише 3 з 29 парламентських комітетів.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Misha Shmorgun

09 травня 2013 12:28