Народного депутата України Антона Геращенка хотіли убити (Оновлено)

Народного депутата України Антона Геращенка хотіли убити (Оновлено)

22.01.2017, 14:07

За даними джерел "Цензор.НЕТ", сьогоднішня заява голови СБУ про викриття спроби замаху на одного з народних депутатів України російськими агентами, є замахом на народного депутата України Антона Геращенка.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Виконати замах зголосилися двоє громадян України, які відбували ув'язнення на окупованій території Криму, і отримали дострокове звільнення. Один з них раніше тричі судимий за кримінальними статтями. За даними слідства, свої дії вони координували зі своїм керівником - колишнім громадянином України, російським найманцем Андрієм Тихоновим, який проживає зараз у Бєлгороді (РФ).

Шевченківський районний суд Києва арештував двох підозрюваних у справі про замах на нардепа Антона Геращенка на два місяці, без права внесення застави.

Про це повідомив сам Геращенко на своїй сторінці в Facebook у неділю.

"При виборі запобіжного заходу суд врахував як обсяг наведених слідчими і прокурорами доказів з причетності до планування та підготовки мого вбивства, так і факт того, що один з двох затриманих був достроково амністований окупаційними властями Криму спецслужбами РФ для участі в підривній роботі проти України, що до речі зроблено вже не вперше", - зазначив депутат.

За його словами, за 112 статтею Кримінального кодексу обом підозрюваним загрожує міра покарання аж до довічного ув'язнення.

Геращенко наголосив, що підозрювані в організації його ліквідації є важливими свідками організації планомірного і цілеспрямованого державного тероризму з боку Російської Федерації.

"Їхні життя і безпека повинні бути поза небезпекою, для того щоб вони допомогли розкрити диверсійно-терористичну мережу, яка продовжує свою роботу в Україні і запобігти подальшим терористичним актам проти українських журналістів і політиків", - написав нардеп.

Він також подякував главі СБУ Василю Грицаку і всім співробітників правоохоронних органів, які допомогли затримати злочинців.

"Сам факт, що я був обраний російськими спецслужбами мішенню для чергового терористичного акту, свідчить про те, що те, що я роблю для захисту національної безпеки та інтересів України - правильно", - вважає Геращенко.

Депутат також підкреслив, що проект "Миротворець" працюватиме незалежно від того, живий він чи ні.

ДОВІДКОВО:

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив про попередження вбивства депутата Верховної Ради в Києві.

Про це він повідомив на брифінгу в суботу.

"Сьогодні вранці я доповів президенту України про те, що співробітники СБУ попередили резонансний злочин в місті Києві. Вчора було розкрито, задокументовано та попереджено замах на життя державного діяча, народного депутата України. За нашими даними, операція з фізичної ліквідації народного депутата планувалася, готувалася і контролювалася з території Російської Федерації", - сказав Грицак.

Вбивство мали скоїти із застосуванням саморобного вибухового пристрою. Злочинці розглядали два варіанти ліквідації: підкласти вибухівку під автомобіль або на шляху його проходження.

За даними слідства, замовником вбивства є уродженець Росії, який тривалий час проживав у Харківській області, а потім вступив у "ЛНР". Зараз він перебуває в Бєлгороді.

Кілерів, які раніше відбували тюремні терміни на території Криму і були найняті замовником, затримано.

Депутат Верховної Ради наразі не надав дозволу на розголошення свого імені.

Нагадаємо, 16 січня депутат Верховної Ради Сергій Пашинський заявив, що ФСБ готувала його викрадення.

 

1


КОМЕНТАРІ (8)

Жирное сало спасает Пашинского. говновброс

avatar

22 січня 2017 15:14

дешовый пиар кулявлобной гопоты,если и в правду,то жаль что куля не нашла ЛОБА человекоподобного апарыша.

avatar

куля ищущая лоба

22 січня 2017 15:18

чергова пиздьош кулявлобних

avatar

22 січня 2017 16:00

Ось після цього і почне піарити свій фронт і вмираючу партію Бурбачило!!! Хоч по-великому рахунку все це для лохів і довірливих...

avatar

Юрій

22 січня 2017 16:06

Даешь флешмоб! Для поднятия рейтинга каждый кулявлоб должен организовать покушение на самого себя

avatar

даешь флешмоб!

22 січня 2017 16:10

Кому этот пиндос нужен? Свиноферма!

avatar

Муля Черновицы

22 січня 2017 17:20

Виходить Порошенко, який один контролює СБУ  дав команду розкручувати опонента з команди Арсенія? Чи таки був замах і СБУ його розкрила, щоб не робити з Геращенка мученика Народного фронту? Визначтеся, що вам більше подобається. Але або був замах, який відвернули, або Порошенко підігрує Сєні. 

avatar

Порошенко

22 січня 2017 18:38

Вальцман и кулявлоб в одной упряжке,так сказать одним миром мазаны.

avatar

AHTUN JUDGE

22 січня 2017 19:26