Народне віче в Чернівцях зібрало меншу кількість учасників (оновлено о 14.00)

Народне віче в Чернівцях зібрало меншу кількість учасників (оновлено о 14.00)

15.12.2013, 16:41

Півтисячі чернівчан закликали Сполучені штати Америки та Євросоюз застосувати санкції до всіх високопосадовців України, котрі причетні до силового розгону Євромайдану в Києві.

Відповідну резолюцію підтримали мітингувальники на Центральній площі Чернівців у неділю, 15 грудня.

Текст резолюції зачитав голова міської організації ВО "Батьківщина" Юрій СКОРЕЙКО.

"Звертаємося до країн Європейського союзу, США, Канади та інших країн світової демократії:

- Терміново запровадити санкції до всіх високо посадовців України, які причетні до побиття учасників Євромайдану. Очолити цей список повинен президент Янукович, прем’єр Азаров та міністр внутрішніх справ Захарченко.

- Запровадити санкції до всіх олігархів-мільярдерів, які підтримують нинішній режим.

Звертаємось до лідерів опозиційних політичних партій та громадських активістів негайно розпочати складання списки чиновників усіх рівнів, які в майбутньому повинні бути піддані люстрації", - йдеться у тексті резолюції.

Джерело: molbuk.ua

Народне віче в Чернівцях. Людей менше. Десь зо півтисячі. Член регіонального штабу Юрій Скорейко сказав, що потрібно  міняти всіх - і міську, і обласну влади. Кажуть, буде резолюція.

Фото і повідомлення Надії ВІРНОЇ. 

Водночас на Майдан Незалежності в Києві прибувають учасники "народного віче", ініційованого опозицією. Наразі на площі, згідно з даними різних джерел, знаходяться від 100 до 200 тис. чоловік. Люди повністю заповнили Майдан, Хрещатик, Інститутську, частину вулиці Городецького та інші прилеглі вулиці в центрі Києва. Віче ще не почалося. Крім того, люди стоять і на оглядовому майданчику ТРЦ "Глобус" та біля Жовтневого палацу, передає ТСН. 

Мітингувальники тримають прапори України з назвами населених пунктів. Обстановка на Майдані спокійна, багато хто танцює під виступи артистів на сцені. Працюють польові кухні. Центральні станції столичного метрополітену працюють на вхід і вихід.

На Дні гідності зібралося кількасот тисяч людей з усіх регіонів України. Люди розмістилися по всьому Майдану незалежності, на його пагорбах, а також поза межами барикад на вулицях Інституцька та Хрещатик. Все дуже організовано і дисципліновано. Незважаючи на відсутність турнікетів та міліції, під сценою ніхто не штовхається і люди зберігають "коридори" для проходу. З боку вулиці Інститутської періодично набігають провокатори, яких нейтралізують загони самооборони.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Як всім кортить до КОРИТА. Хочаб одну розумну ідею запропонував для людей.

avatar

иван

15 грудня 2013 18:18