Народна рада досягла компромісу не з Папієвим, а частиною регіональної більшості, бо його компанія пересварила всіх - нардеп

Народна рада досягла компромісу не з Папієвим, а частиною регіональної більшості, бо його компанія пересварила всіх - нардеп

10.02.2014, 18:28

- Зверніться до Януковича, щоб він дав вам інших буковинців, бо ці вас не розуміють і не сприймають, - порадив голові Чернівецької ОДА Михайлу Папієву народний депутат Максим Бурбак.  - І те, що відбулося - це реакція на вашу провальну кадрову, економічну і бюджетну політику. Бо ви брешете людям. А що витворяє в Чернівцях команда покращувачів на чолі з Михайлішиним-Проданом. 

- Події на позачерговій сесії обласної ради показали, що пан Папієв вже не керує, - заявив народний депутат України Максим Бурбак. - В нього фракція вже не керована ним. Удава і бандерлогів більше не буде... Як для нас барикади символ, так і для тих депутатів також. Які потім зрозуміли, що з нами можна говорити і можна пере- форматувати більшість, але вони не хотіли заходити сюди через цю барикаду. Для них це теж був символ. Що з нами можна говорити про щось і потім виходити на якісь спільні рішення і приймати більшістю, треба теж робити якісь поступки… Якщо вони не могли зайти сюди через це, бо були налякані, то треба було зробити, щоб вони заходили і приймали: і бюджет, і інші рішення. А ви хочете, щоб ми зараз виправдовувалися. Нам нема за що виправдовуватися. Тому що депутати Народної ради діяли правильно. І вони беруть на себе відповідальність за якісь кроки, які часто є непопулярними. Але тут не можна здобувати політичних дивідендів.

Як в Києві стоїть питання існування країни, так в Чернівцях стоїть питання існування Буковини. Тому що ця компанія, яка керує областю три роки вона пересварила всіх, як в місті Чернівці, так і в усій області. Люди не подають руки одне одному, люди не вітаються – оце здобутки цієї влади. Вони люблять повторювати що вони толерантні, а насправді діють проти цього.

Зараз з депутатами можна говорити. І казати, що Папієв зробив своїми заручниками бюджетників. Він не хотів цієї сесії, до останнього не хотів. Ви знаєте, що вона не розпочалася точно о 15.00. Ним особисто все було зроблено, щоб цього не відбулося. А це відбулося. І це правильний крок Народної ради. Через не популярне рішення. Народна рада діяла в інтересах буковинців, навіть знижуючи рейтинг політичних сил. Але ми вийшли за межі цих рейтингів, щоб захистити буковинців".

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

10 лютого 2014 16:36