Народна Рада Буковини застерегла владу від тиску на суд, а силовиків просить не застосовувати силу проти людей

Народна Рада Буковини застерегла владу від тиску на суд, а силовиків просить не застосовувати силу проти людей

28.01.2014, 23:07

28 січня 2014 р. у приміщенні Чернівецької обласної ради відбулося чергове засідання Народної Ради, у ході якого був заслуханий ряд організаційних питань, що стосувалися цілодобового чергування депутатів у приміщенні облради, щоденних ранкових нарад президії народної ради, що відбуватимуться о 8:30 та продовження проведення щоденних мітингів під стінами облдержадміністрації о 13:00.

У зв'язку зі станом справ у Чернівецькій області та фактичною відсутністю керівництва члени Народної ради вирішили звернутися до голови М. Папієва з вимогою припинити блокувати роботу органів виконавчої влади, зокрема тих, що безпосередньо відповідають за життєдіяльність краю (прибирання снігу, забезпечення належного стану доріг і вулиць міста та області тощо). Також на засіданні обговорювався факт тиску М.Папієва на депутатів місцевих рад всіх рівнів із категоричною вимогою ні в якому разі не вступати у Народну раду Буковини та не брати участь в її роботі.

Наступним на засіданні розглядалося питання звернення до власників носіїв зовнішньої реклами (біг-бордів, сітілайтів тощо) із проханням проявити солідарність із громадою Буковини, що рішуче виступила проти бандитського угрупування при владі, та прибрати з їхніх об'єктів будь-які звернення, привітання чи рекламу представників режиму і заборонених Народною радою на Буковині партії регіонів та кпу. 

Обласна Народна рада продовжує свою роботу зі створення виконавчого комітету, який складається із семи відповідних до управлінь ОДА комісій: фінансово-економічної, антикорупційної, інформаційної, адміністративно-господарської, освіти, медицини, по зв'язку з правоохоронними органами.  

Окремо було прийняте рішення про звернення до Ректора Чернівецького національного університету Мельничука С.В. та Вченої ради із проханням відкликати своє рішення про присвоєння  вчених звань Почесного доктора ЧНУ Л.Кожарі та С.Лаврову. «Ми стурбовані непрофесійною діяльністю міністра закордонних справ Л.Кожари та непоодинокими неконструктивними і непартнерськими заявами міністра закордонних справ Російської федерації Сергія Лаврова щодо суспільно-політичної ситуації в Україні,» - йдеться у зверненні. 

Наостанок із числа членів Народної ради була створена робоча група для напрацювання і узагальнення існуючих пропозицій до проекту бюджету Чернівецької області, до якої увійшли М.Павлюк, В.Мельничук, Я. Курко, В.Затірка, М.Кирилюк та В. Монзелевський. 

Репортаж: Інформаційне Агентство АСС

Народна рада є легітимною, але не легальною - так стверджують політологи. Новостворений контролюючий орган підтримує народ, а от важелі впливу народної ради рівні тим, які мають депутати. Думки політологів та юристів з цього приводу збирали наші журналісти.

1