Нардепи виправили помилку Верховної Ради минулого скликання і відтермінували відповідальність за відсутність модемів в касових апаратах

Нардепи виправили помилку Верховної Ради минулого скликання і відтермінували відповідальність за відсутність модемів в касових апаратах

21.06.2013, 20:16

Сьогодні Верховна Рада України прийняла рішення про відтермінування штрафних санкцій за відсутність модемів та інтернет-звітності в касових апаратах до 01.01.14. Законопроект, який підписали депутати усіх фракцій, підтримало 273 депутата. Про це на своїй сторінці у ФБ написала народний депутат України Оксана Продан.

- Я два місяці узгоджувала відтермінування з урядовцями, місяць ми виносили проект в зал - аж до блокування трибуни депутатами УДАРу та оголошення перерви. Тепер завдання Президента підписати та оприлюднити цей Закон до 01.07.13., а завданням депутатів є підготовка комплексного законопроекту по внесенню змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" з тим, щоб нарешті спростити звітність та адміністрування касових апаратів. І ми зробимо цей проект разом з підприємцями, і відпрацюємо його в профільному Комітеті. І зробимо все для того, щоб новий, комплексний проект так само підтримали усі фракції ВРУ, - прокоментувала народний депутат актуальність цього рішення.

Щодо відтермінування відповідальності за відсутність модемів в касових апаратах, то раніше народний депутат Оксана Продан повідомляла наступне:

20 червня зранку проект 2087а-1 буде включений до порядку денного сесії (вже оголосив В. Рибак), того ж дня о 15-00 проект буде розглянутий профільним Комітетом (запропонував В. Хомутиннік) і тоді 21.06.13 проект нарешті буде розглянутий і прийнятий в залі. Нагадаю, законопроект підписаний представниками усіх фракцій у ВРУ, то ж буде прийнятий в разі голосування. Цим рішенням ВРУ виправить помилку Ради минулого скликання, адже сьогодні технічно неможливо забезпечити наявність та роботу модемів в касових апаратів.

Водночас вчора, 20.06, Партія регіонів та комуністи проголосували за внесений Президентом законопроект 2698 http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=46421 з гарною назвою, але страшний по суті навіть з деякими нашими поправками. Після його підписання Президентом право оскаржувати санкції органів влади після перевірок буде тільки у цих органів влади. Більше того, цим законом у державної пожежної служби вилучено право за договором обслуговувати підприємства, тепер це робитимуть інші підприємці ( думаю, що монополісти), - написала у ФБ Оксана Продан.

- У віторок, 18.06., у ВРУ знову повернулись до проектів для Міністерства доходів і зборів. На щастя, ми змогли не допустити прийняття проекту 2833, яким визначались повноваження Міністерства в частині перевірок, звітності, ЄСВ та багато чого іншого.  Ось тільки процес відхилення був для УДАРу дуже складним - наші поправки щодо безкоштовності послуг Міністерства доходів і зборів, щодо обмеження прав податківців в перевірках та інші не підтримувались навіть нашими партнерами. Хоча, що важливо, підтримувались Фракцією комуністів і навіть деякими депутатами Партії регіонів.  Сподіваюсь, що по іншим проектам щодо Міністерства і з інших питань, ми, опозиція, зможемо проводити необхідні громадянам рішення, адже досвід такий у нас вже є.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Оксана МОЛОДЕЦ !!!

avatar

Stek

21 червня 2013 18:31

Скажіть, будь-ласка, чи потрібно ставити касовий апарат спрощенцям.

avatar

Геннадій

25 червня 2013 19:43

Ні, для платників єдиного податку касовий апарат не обов'язковий.
avatar

Оксана Продан

25 червня 2013 21:41

Дякую, Оксана!

avatar

Геннадій

25 червня 2013 23:50