Нардепи від Буковини вимагають від уряду скасувати абонентську плату за транспортування природного газу для побутових споживачів, - Олена Лис

Нардепи від Буковини вимагають від уряду скасувати абонентську плату за транспортування природного газу для побутових споживачів, - Олена Лис

05.02.2020, 21:38

Народні депутати України від Буковини підписали  колективне депутатське звернення прем'єр міністру України Олексію Гончаруку, щодо скасування абонентської плати за транспортування природного газу для побутових споживачів.

Неодноразово у своїх зверненнях громадяни скаржаться на несправедливу та непомірну плату за даний вид посуги, - прокоментувала текст звернення народна депутатка України Олена Лис. 

Розмір абонентської плати за транспортування зчаста перевищує розмір плати за саме блакитне паливо, що негативно впливає на добробут населення.

Особливо це стосується нових абонентів, домогосподарств які щойно приєдналися до газової мережі та споживачів, які вживають заходи щодо економії блакитного палива.

Також звертаємо увагу на те, що в країні повністю відсутній контроль за якістю блакитного палива.

З огляду на вищесказане, просимо призупинити дію Постанови НКРЕКП №2080 від 07.10.2019 р. та розглянути можливість внесення на розгляд ВРУ, як невідкладного, законопроект про скасування норм статей 4, 10, 41 Закону України «Про ринок природного газу» зі змінами та доповненнями в частині запровадження абонентської плати за доставку природного газу до споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитра математика: чому з новою газовою формулою доведеться платити більше

Чернівецька обласна рада вимагає від Кабінету Міністрів України скасувати абонентську плату за транспортування газу

Світлина від Олени Лис.

Світлина від Олени Лис.

1