Нардепи Федорук і Бурбак написали в.о.мера Чернівців Михайлішину відкритого листа

Нардепи Федорук і Бурбак написали в.о.мера Чернівців Михайлішину відкритого листа

29.01.2013, 19:22

CЕКРЕТАРЮ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВІТАЛІЮ МИХАЙЛІШИНУ,

ДЕПУТАТАМ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Громаду Чернівців обурює чергова спроба  знищити один із культурних закладів міста, який має гарну історію та традиції, носить ім’я славетного нашого земляка Івана Миколайчука та  є дорогим для  кількох поколінь чернівчан.

                Тому ми, народні депутати України,  підтримуємо  громадську ініціативу, спрямовану на  збереження у Чернівцях кінотеатру імені Івана Миколайчука  і вимагаємо від депутатів  Чернівецької міської ради прислухатися до  вимог  громади, своїх виборців та  прийняти справедливе і зважене рішення в інтересах  нашого міста.

                Чернівчани  справедливо цікавляться, чому  вже другий рік поспіль  з міського бюджету не виділяється  жодної копійки на  створення кіно-мистецького центру  імені  Івана Миколайчука, а натомість  спеціалізоване приміщення кінотеатру  в багатолюдному місці приведено у жахливо занедбаний  стан, який  відлякує  туристів та  псує імідж Чернівців як культурного та туристичного міста.

                Нестерпного болю родині  відомого кіномитця, його близьким і друзям, усім чернівчанам завдало  зверхнє ставлення міської та обласної влади, які навіть до 70-річчя з Дня народження Івана Миколайчука не знайшли можливості та  доброї волі аби  врятувати   чи бодай зробити перші кроки для порятунку у Чернівцях цього центру українського кіно. У цій ситуації зрозумілими і справедливими є наміри  дружини Івана Миколайчука вимагати вилучення із назви закладу,що  втрачає безпосередній зв’язок із кіномистецтвом,  імені  нашого земляка, яке є здобутком світового кінематографу.

Поділяємо позицію тисяч чернівчан, які виступають за збереження в кінотеатрі імені Івана Миколайчука осередку українського кіно, створення на його базі  сучасного майданчика для демонстрації найкращих здобутків національної і світової кінокласики.  Тому вважаємо  неприпустимим  передачу  приміщення кінотеатру в довгострокову оренду на  умовах, які  ставлять під загрозу  використання цього приміщення за його цільовим призначенням.

З огляду на загрозу зникнення з карти Чернівців історичного культурного об’єкту вимагаємо 31 січня на  пленарному засіданні  чергової  сесії Чернівецької міської ради :

  • зняти з розгляду проект рішення про затвердження умов конкурсу на право укладання договору довгострокової (на 10 років з можливістю продовження) оренди приміщень на вул. Головній, 140 (приміщення кінотеатру);
  • включити  кінотеатр імені Івана Миколайчука  до  списку об’єктів культури міста та повернути йому статус муніципального кінотеатру;
  • при внесенні змін до бюджету міста на 2013 рік передбачити необхідні кошти для розробки проектно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту та  реконструкції  кінотеатру імені Івана Миколайчука та проведення першого етапу ремонтних робіт;
  • створити контрольну депутатську комісію для перевірки цільового і ефективного використання коштів у сумі 325 тисяч гривень, виділених у 2011 році з міського бюджету на капітальний ремонт приміщень кінотеатру імені Вана Миколайчука;
  • розробити і презентувати громадськості міста довгострокову програму розвитку муніципальних  кінотеатрів.

Чернівці заслужено здобули славу мистецького центру, який  вражає світ багатством свого полікультурного  розмаїття, здатністю народжувати  талановитих  письменників, співаків, музикантів, акторів, художників, режисерів. Тож  наша громада завжди захищатиме ті засади, на яких будується культурний  імідж Чернівців,  слава  нашого міста, його неповторна краса. І ці зусилля чернівчан   знайдуть безперечну  підтримку  у тих, кому вона доручила відстоювати свої інтереси в  українському парламенті . Віримо,що саме воля громади стане для  депутатів міської  ради  тим дороговказом, який дозволить їм  без огляду на політичні амбіції прийняти мудре та зважене рішення. Кінотеатру імені Івана Миколайчука у Чернівцях бути !!!

 

Народні депутати України                         Максим Бурбак,  Микола Федорук

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Viktor Dovganyhc

29 січня 2013 17:21